قانون
🔒قانون تجارت
🔒ماده 316
★
کسی که <a class="tagref" href="/واژه/%D9%88%D8%AC%D9%87-%DA%86%DA%A9">وجه چک</a> را دریافت میکند باید ظهر آنرا امضاء یا مهر نماید اگرچه چک در وجه حامل باشد .
شرحِ ساده و مثال
- به زبانِ ساده
- کسی که پول چک را از بانک میگیرد، حتی اگر چک در وجه حامل باشد، باید پشت آن را امضا یا مهر کند. این کار برای مشخص شدن هویت دریافتکننده وجه انجام میشود.
- مثال
- شخصی با در دست داشتن یک چک در وجه حامل به بانک مراجعه میکند و پس از دریافت پول، پشت چک را امضا میکند.
- نکتهٔ کاربردی
- امضا یا مهر کردن پشت چک به عنوان رسید دریافت وجه عمل میکند و در دعاوی احتمالی آینده کاربرد اثباتی دارد.
این متن با کمکِ هوش مصنوعی و گاه با کنترلِ کارشناس، به زبانِ ساده تهیه شده؛ برای پروندهٔ خودتان با وکیل مشورت کنید. گاه عبارتها در هر پرونده معنای خاصِ خود را دارند و ممکن است خطا داشته باشد.
پرسشهایی که این ماده پاسخ میدهد
آیا دریافتکننده وجه چک باید پشت آن را امضا یا مهر کند؟
بله، کسی که وجه چک را دریافت میکند باید ظهر آن را امضا یا مهر نماید.
آیا در چکهای در وجه حامل نیز دریافتکننده باید ظهر چک را امضا یا مهر کند؟
بله، حتی اگر چک در وجه حامل باشد، دریافتکننده باید ظهر آن را امضا یا مهر کند.
دیدنِ این ماده در متنِ کاملِ قانون ←
موارد مرتبط 2
آرای مرتبط 2
-
رأی
مبتنی بر
به این صفحه
مفهوم ظهرنویسی سند تجاری
مطابق مقررات ماده 316 قانون تجارت صورت می گیرد ظهرنویسی تلقی نمی شود
-
رأی
مبتنی بر
به این صفحه
مفهوم ظهرنویسی سند تجاری
مطابق مقررات ماده 316 قانون تجارت صورت می گیرد ظهرنویسی تلقی نمی شود
فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمیشود.
