قانون
🔒قانون مدنی
🔒ماده 374
★
در حصول قبض اذن <a class="tagref" href="/واژه/%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%B9">بایع</a> شرط نیست و <a class="tagref" href="/واژه/%D9%85%D8%B4%D8%AA%D8%B1%DB%8C">مشتری</a> میتواند <a class="tagref" href="/واژه/%D9%85%D8%A8%DB%8C%D8%B9">مبیع</a> را بدون اذن قبض کند.
شرحِ ساده و مثال
- به زبانِ ساده
- برای اینکه خریدار کالا را تحویل بگیرد، نیازی به اجازه یا حضور فروشنده نیست. اگر کالا آماده تحویل باشد، خریدار میتواند خودش اقدام به برداشتن و قبض آن کند.
- مثال
- فروشنده به خریدار میگوید «کالا در انبار است، برو بردار»؛ خریدار میتواند بدون حضور فروشنده به انبار برود و کالا را تحویل بگیرد.
- نکتهٔ کاربردی
- البته این به معنای اجازه ورود غیرقانونی به ملک شخصی نیست؛ بلکه به این معناست که از نظر حقوقی، برای تحقق قبض، اذنِ لحظهای فروشنده لازم نیست.
این متن با کمکِ هوش مصنوعی و گاه با کنترلِ کارشناس، به زبانِ ساده تهیه شده؛ برای پروندهٔ خودتان با وکیل مشورت کنید. گاه عبارتها در هر پرونده معنای خاصِ خود را دارند و ممکن است خطا داشته باشد.
پرسشهایی که این ماده پاسخ میدهد
آیا برای حصول قبض، اجازه فروشنده (بایع) شرط است؟
خیر، اذن بایع شرط نیست و مشتری میتواند مبیع را بدون اذن قبض کند.
دیدنِ این ماده در متنِ کاملِ قانون ←
موارد مرتبط 1
دکترین 1
-
مقاله
استناد
به این صفحه
تأثیر متقابل عقد و قبض و تسلیم
ماده 374 ق.م
فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمیشود.
