قانون
قانون آیین دادرسی کیفری
ماده 397
★
<a class="tagref" href="/واژه/%D9%82%D8%B6%D8%A7%D8%AA">قضات</a> <a class="tagref" href="/واژه/%D8%AF%D8%A7%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%87-%DA%A9%DB%8C%D9%81%D8%B1%DB%8C-%DB%8C%DA%A9">دادگاه کیفری یک</a> می توانند با <a class="tagref" href="/واژه/%D8%A7%D8%AC%D8%A7%D8%B2%D9%87">اجازه</a> رئیس دادگاه از طرفین و وکلای آنان، شهود، اهل خبره و <a class="tagref" href="/واژه/%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86">دادستان</a> پرسش کنند .
شرحِ ساده و مثال
- به زبانِ ساده
- در دادگاه کیفری یک، قضات این اختیار را دارند که با اجازه رئیس دادگاه، مستقیماً از شاکی، متهم، وکلای آنها، شاهدان، کارشناسان و دادستان سوال بپرسند. این کار برای روشن شدن ابعاد پرونده انجام میشود.
- مثال
- قاضی پرونده قتل در دادگاه کیفری یک، از کارشناس پزشکی قانونی درباره علت مرگ سوال میپرسد.
- نکتهٔ کاربردی
- پرسشگری قضات باید با اجازه رئیس دادگاه باشد و همه افراد حاضر در جلسه میتوانند مورد سوال واقع شوند.
این متن با کمکِ هوش مصنوعی و گاه با کنترلِ کارشناس، به زبانِ ساده تهیه شده؛ برای پروندهٔ خودتان با وکیل مشورت کنید. گاه عبارتها در هر پرونده معنای خاصِ خود را دارند و ممکن است خطا داشته باشد.
پرسشهایی که این ماده پاسخ میدهد
قضات دادگاه کیفری یک برای پرسش از طرفین و شهود چه شرطی دارند؟
میتوانند با اجازه رئیس دادگاه از طرفین و وکلای آنان، شهود، اهل خبره و دادستان پرسش کنند.
دیدنِ این ماده در متنِ کاملِ قانون ←
موارد مرتبط 2
نظریات مشورتی 2
-
نظریهٔ مشورتی
تفسیر
به این صفحه
نظریه 7/1401/550 — 1401/07/09
مواد 397 ، 396 ، 296 و 399 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در صورت عدم حضور رییس دادگاه کی
-
نظریهٔ مشورتی
تفسیر
به این صفحه
نظریه 7/1404/271 — 1404/09/17
ماده 397 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نیز پیشبینی شده است که قضات داد
فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمیشود.
