🔒ماده 409
★
برای تجدید <a class="tagref" href="/واژه/%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D8%AF%DA%AF%DB%8C">رسیدگی</a> به دعوا پس از نقض، تقدیم <a class="tagref" href="/واژه/%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA">دادخواست</a> جدید لازم نیست.
شرحِ ساده و مثال
- به زبانِ ساده
- وقتی دیوان عالی کشور حکمی را نقض میکند و پرونده برای رسیدگی مجدد به دادگاه برمیگردد، نیازی نیست که خواهان دوباره دادخواست جدیدی ثبت کند.
- مثال
- پروندهای که در دیوان نقض شده، به صورت خودکار در دادگاهِ مقصد جریان مییابد و نیازی به پرداخت هزینه دادرسی مجدد یا ثبت دادخواست نیست.
- نکتهٔ کاربردی
- این ماده برای جلوگیری از تشریفات زائد اداری و سرعت بخشیدن به روند دادرسی است.
این متن با کمکِ هوش مصنوعی و گاه با کنترلِ کارشناس، به زبانِ ساده تهیه شده؛ برای پروندهٔ خودتان با وکیل مشورت کنید. گاه عبارتها در هر پرونده معنای خاصِ خود را دارند و ممکن است خطا داشته باشد.
پرسشهایی که این ماده پاسخ میدهد
آیا برای تجدید رسیدگی به دعوا پس از نقض رای، تقدیم دادخواست جدید لازم است؟
خیر، لازم نیست.
دیدنِ این ماده در متنِ کاملِ قانون ←
موارد مرتبط 1
نشستهای قضایی 1
-
نشست قضایی
استناد
به این صفحه
منع جلب گواه در امور مدنی
ماده 409 قانون آیین دادرسی مدنی سابق که نسخ شده و قابلیت اجرا ندارد جلب گو
فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمیشود.
