قانون
🔒قانون تجارت
🔒ماده 53
★
مدیرهای <a class="tagref" href="/واژه/%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA">شرکت</a> نمی توانند بدون <a class="tagref" href="/واژه/%D8%A7%D8%AC%D8%A7%D8%B2%D9%87">اجازه</a> <a class="tagref" href="/واژه/%D9%85%D8%AC%D9%85%D8%B9-%D8%B9%D9%85%D9%88%D9%85%DB%8C">مجمع عمومی</a> در معاملاتیکه با شرکت یا بحساب شرکت میشود بطور مستقیم یا غیر مستقیم سهیم شوند و در صورت اجازه باید صورت مخصوص آنرا همه ساله بمجمع عمومی بدهند .
شرحِ ساده و مثال
- به زبانِ ساده
- مدیران شرکت حق ندارند بدون کسب اجازه از مجمع عمومی، به صورت مستقیم یا غیرمقیم در معاملاتی که با شرکت یا به حساب شرکت انجام میشود شریک شوند. اگر هم مجمع عمومی چنین اجازهای بدهد، مدیران موظفند هر سال گزارش کامل این معاملات را به مجمع ارائه دهند.
- مثال
- یک مدیر نمیتواند بدون اجازه مجمع، ملک شخصی خود را به شرکت اجاره دهد یا با شرکت قرارداد خرید و فروش ببندد.
- نکتهٔ کاربردی
- انجام معامله با شرکت بدون مجوز مجمع میتواند قابل ابطال باشد و برای مدیر مسئولیت انتظامی و حقوقی ایجاد کند.
این متن با کمکِ هوش مصنوعی و گاه با کنترلِ کارشناس، به زبانِ ساده تهیه شده؛ برای پروندهٔ خودتان با وکیل مشورت کنید. گاه عبارتها در هر پرونده معنای خاصِ خود را دارند و ممکن است خطا داشته باشد.
پرسشهایی که این ماده پاسخ میدهد
آیا مدیران شرکت میتوانند در معاملاتی که به حساب شرکت انجام میشود، سهیم شوند؟
خیر، مگر اینکه از مجمع عمومی اجازه بگیرند.
در صورتی که مدیران شرکت اجازه مجمع عمومی را برای مشارکت در معاملات شرکت کسب کنند، چه تکلیفی دارند؟
باید صورت مخصوص آن را همه ساله به مجمع عمومی بدهند.
دیدنِ این ماده در متنِ کاملِ قانون ←
موارد مرتبط 2
آرای مرتبط 2
-
رأی
اعمال
به این صفحه
هدف از وضع قاعده امر مختوم
ماده 53 ق.ت
-
رأی
اعمال
به این صفحه
هدف از وضع قاعده امر مختوم
ماده 53 ق.ت
فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمیشود.
