قانون
🔒قانون مدنی
🔒ماده 964
★
روابط بین ا ب وین و اولاد تابع قانون دولت متبوع پدر است مگر اینکه نسبت <a class="tagref" href="/واژه/%D8%B7%D9%81%D9%84">طفل</a> فقط بمادر مسل م باشد که در اینصورت روابط بین طفل و مادر او تابع قانون دولت متبوع مادر خواهد بود.
شرحِ ساده و مثال
- به زبانِ ساده
- روابط بین پدر و مادر و فرزندان، تابع قانون کشورِ پدر است. تنها استثنا این است که اگر نسب طفل فقط به مادرش مشخص باشد (مثلاً در موارد خاص)، قانون کشورِ مادر حاکم خواهد بود.
- مثال
- اگر پدری تبعه ایتالیا باشد و مادری تبعه ایران، روابط حقوقی بین این پدر و فرزندش طبق قانون ایتالیا تنظیم میشود.
- نکتهٔ کاربردی
- در صورت اختلاف در حضانت یا نفقه فرزندانِ اتباع خارجی، دادگاه ایران طبق این ماده قانونِ متبوع پدر را اعمال میکند.
این متن با کمکِ هوش مصنوعی و گاه با کنترلِ کارشناس، به زبانِ ساده تهیه شده؛ برای پروندهٔ خودتان با وکیل مشورت کنید. گاه عبارتها در هر پرونده معنای خاصِ خود را دارند و ممکن است خطا داشته باشد.
پرسشهایی که این ماده پاسخ میدهد
روابط بین والدین و فرزندان تابع چه قانونی است؟
تابع قانون دولت متبوع پدر.
در چه صورتی روابط بین طفل و مادر تابع قانون دولت متبوع مادر است؟
در صورتی که نسبت طفل فقط به مادر مسلم باشد.
دیدنِ این ماده در متنِ کاملِ قانون ←
موارد مرتبط 4
آرای مرتبط 3
-
رأی
اعمال
به این صفحه
صدور شناسنامه برای فرزندان با درخواست مادر
ماده 964 قانون مدنی
-
رأی
اعمال
به این صفحه
استحقاق زوجه متوفی نسبت به قیمت عرصه
ماده 964 قانون مدنی در تاریخ 6 بهمن 87 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و
-
رأی
مبتنی بر
به این صفحه
صدور شناسنامه برای فرزندان با درخواست مادر
ماده 964 قانون مدنی
نظریات مشورتی 1
-
نظریهٔ مشورتی
تفسیر
به این صفحه
نظر مشورتی 7/3828 مورخ 1387/06/20 اداره کل حقوقی قوهقضائیه در خصوص عدم تعارض میان مواد 964 و 965 ق.م. با اصلاحات و الحاقات بعدی
مواد 964 و 965 ق.م
فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمیشود.
