دکترین
اعتبار نظریه تامین دلیل در پرونده دادگاه
گاهی خسارتی بر خواهان وارد میشود، به عنوان مثال خسارت بر اتومبیل ایشان باشد، از شورای حل اختلاف در خصوص میزان خسارت تأمین دلیل اخذ می نماید و به استناد تأمین دلیل دادخواست حقوقی مطرح می نماید. خ. د. ج. اول دادرسی دعوا اظهار می دارد که به تامین دلیل اعتراض دارد. سوالی که در این خصوص مطرح است این است که آیا قاضی می بایست قرار کارشناسی هیئت سه نفره صادر و به نظریه کارشناسی تامین دلیل اعتبار ببخشد، یا اینکه نظریه کارشناسی تأمین دلیل را نادیده گرفته و قرار کارشناسی یک نفره صادر نماید؟ و اینکه آیا پرداخت دستمزد کارشناسی در این خصوص بر عهده خوانده دعوا که معترض م. ب. است یا بر عهده خواهان از باب قاعده تسبیب که ایشان دادخواست را مطرح کرده است خواهد ود؟ که در این خصوص به نشست قضایی به شرح ذیل اشاره می کنیم:
موضوع: بررسی امکان ارجاع به هیئت کارشناسی در قرار تأمین دلیل پرسش خواهان در شورای حل اختلاف تأمین دلیل اخذ نموده و کارشناس رسمی در قالب تأمین دلیل اظهار نموده است. نظریه کارشناسی تأمین دلیل به طرفین ابلاغ شده خوانده در موعد قانونی به آن معترض و تقاضای ارجاع به کارشناسی مجدد نموده است. آیا دادگاه باید موضوع را به هیئت کارشناسی ارجاع دهد یا به کارشناس منفرد؟؟
صورتجلسه نشست قضایی استان گیلان شهر رشت مورخ ۱۳۷۹/۰۲/۰۱ صورتجلسه نشست قضایی استان فارس شهر شیراز، مورخ ۱۳۹۹/۰۳/۱۳. نظریه اداره کل حقوقی قوه قضائیه به شماره ۱۱۰۵/۹۷/۷ مورخ ۹۷/۴/۱۹ به شرح زیر مورد تائید اعضای هیأت عالی است، تأمین دلیل مطابق ماده ۱۵۵ قانون آیین دادرسی در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ برای حفظ دلیل است و تشخیص درجه ارزش آن در موارد استفاده با دادگاه است. بنابراین نظریه کارشناس در پرونده تأمین دلیل در همان پرونده قابل اعتراض نبوده و تکلیفی برای دادگاه در مورد ارجاع امر به کارشناسی مجدد ایجاد نمی کند. بدیهی است در پرونده اصلی دادگاه باید به اعتراض به نظریه مزبور وفق مقررات مربوط به کارشناسی رسیدگی
موارد مرتبط
برای این صفحه موردِ مرتبطی ثبت نشده.
