Ailexa — هوش مصنوعی + قانون home صفحه اصلی (کلاسیک)
حوزهٔ جستجوی شما حدوداً در چه زمینه‌ای است:
در جست‌جوی چه هستید؟ بعد از انتخابِ آنچه می‌خواهید، در کادرِ جستجوی بالا موضوع را بنویسید و «بگرد» را بزنید.

انطباق دقیق این متن با متن رسمی هنوز به‌طور ۱۰۰٪ کنترل نشده.

تبصره ۱: شرایط موضوع این ماده باید توسط قاضی احراز شود. تبصره ۲: در مورد شرط خصومت، هرگاه شهادت شاهد به نفع طرف مورد خصومت باشد پذیرفته می شود. لازم به ذکر است که منظور از بلوغ، ۹ سال تمام قمری برای دختران و ۱۵ سال تمام قمری برای پسران م. ب. و اینکه ماده ۱۳۱۴ قانون مدنی بیان داشته است که ۱۵ سال تمام شمسی یکی از اوصاف شهود م. ب. این ماده نسخ ضمنی شده است و سن ۱۵ و ۹ گفته شده فرقی ندارد که شاهد در امور مالی شهادت دهد یا غیر مالی در هر حال سن ۱۵ و ۹ سال کافی است و ان!ن واز؛ ان!ن واز؛ رابطه خادمی و مخدومی بین شاهد و کسی که به نفع او شهادت داده می شود از جهات جرح شاهد نمی باشد. حتی در برخی از موارد ممکن است شاهد فامیل خواهان یا خوانده باشد؛ به عنوان مثال در دعوای استرداد جهیزیه، شاهد معمولاً از اقوام خواهان بوده و شخص غریبه نمی تواند در خصوص چنین موضوعی شهادت دهد، هر چند شهادت چنین شخصی هم پذیرفته است. اما غالب اوقات در چنین دعاوی شاهد از اقوام طرفین میباشد؛ در ادامه به نشست های قضایی در این خصوص اشاره می شود موضوع قرابت نسبی یا سببی شاهد با طرفین پرونده پرسش آیا عدم قرابت نسبی یا س سببی شاهد با طرفین پرونده شرط است یا خیر؟

موادِ قانونیِ مستند در این صفحه 1

موارد مرتبط 20

آرای مرتبط 1

مواد مرتبط 1

  • استناد از این صفحه ماده 1314 — قانون مدنی ماده 1314 قانون مدنی بیان داشته است که 15 سال تمام شمسی یکی از اوصاف شهود م

دکترین 17

فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمی‌شود.

نظرها و یادداشت‌ها

نظرها پس از بررسی نمایش داده می‌شوند.

Designed & Developed by Hamed Rostami, Eng. & Attorney — © All Rights Reserved حامد رستمی، مهندس و وکیل دادگستری حقوق، با نگاهِ هوش مصنوعی و الگوریتم اینستاگرام تلگرام لینکدین