Ailexa — هوش مصنوعی + قانون home صفحه اصلی (کلاسیک)
حوزهٔ جستجوی شما حدوداً در چه زمینه‌ای است:
در جست‌جوی چه هستید؟ بعد از انتخابِ آنچه می‌خواهید، در کادرِ جستجوی بالا موضوع را بنویسید و «بگرد» را بزنید. کانال تلگرام پادکست‌ها و تدریس‌هاصفحهٔ من

انطباق دقیق این متن با متن رسمی هنوز به‌طور ۱۰۰٪ کنترل نشده.

پرسش شخصی دادخواستی به خواسته مطالبه چهل و پنج میلیون تومان به طرفیت دو نفر مطرح می کند و دلایل خود را پنج فقره صورت حساب و شهادت شهود عنوان می نماید. در جلسه اول دادرسی پس از مذاکرات طرفین و وکلای آنان و استماع شهادت دو نفر شاهد معرفی شده خواهان اظهار میدارد: چنانچه خواندگان سوگند یاد کنند که هیچ بدهی ندارند دعوا را نسبت به آنان مسترد میدارم.» خواندگان سوگند یاد میکنند. خواهان دعوا را نسبت به احد از خواندگان مسترد می کند و نسبت به خوانده دیگر درخواست ادامه رسیدگی و استماع شهادت دو نفر شاهد دیگر را می نماید. اولاً آیا با وجود معرفی شهود، توسل به قسم در این قضیه قابل ترتیب اثر هست؟ ثانیاً میتوان قسم را قاطع دعوا قرار داد و نسبت به درخواست ادامه رسیدگی و استماع شهادت شهود دیگر توجهی نکرد؟ نشست قضایی (۱) مدنی در فرض مسئله ب. ت. ب. این که دادگاه به دلایل خواهان رسیدگی کرده است و با صدور قرار استماع شهادت شهود از شهود خواهان تحقیق نموده است، هرچند به پیشنهاد خواهان خواندگان سوگند یاد کرده اند از آنجایی که مطابق <a class="artref" href="/ماده/ماده-1335-a_0815110237002">ماده ۱۳۳۵ قانون مدنی</a>، توسل به قسم وقتی ممکن است که دعوای مدنی نزد حاکم به موجب اقرار یا شهادت یا علم قاضی بر مبنای اسناد یا امارات ثابت نشده باشد، همچنین ب. ت. ب. مقررات ماده ۲۷۲ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی دادگاه در مورد احد از خواندگان که دعوا نسبت به وی مسترد نشده است، بر اساس دلایل و شهادت شهود و اسناد رسیدگی و رأی مقتضی را صادر خواهد کرد. موضوع: تکلیف دادگاه در صورت انصراف خوانده در ادای سوگند و رد آن به خواهان پرسش: پس از صدور قرار اتیان سوگند خوانده و ابلاغ قانونی آن به وی با این کیفیت که در ابلاغ متذکر شده: (خوانده نقل مکان کرده و نشانی جدیدش را نیز اعلام نکرده) آیا به کیفیت مرقوم و با وصف عدم حضور خ. د. ج. دادرسی، این امر نکول خوانده تلقی می شود و می توان سوگند را به خواهان واگذار کرد؟ آیا یکبار اخطار به خوانده آن هم در نشانی قبلی محل اقامتش کافی است یا آنکه تکرار اخطار طبق مصوب سال ۱۳۷۹ لازم است؟ ۱ صور تجلسه نشست قضایی استان اصفهان، شهر رضا، مورخ ۱۳۸۴/۰۳/۰۴ صورتجلسه نشست فضایی استان گلستان شهر گرگان مورخ ۱۳۸۱/۰۳/۰۵ در خصوص سؤال مطروحه درست است که اوراق اخطاریه به محلی ارسال می شود که خوانده در آنجا سابقه ابلاغ دارد و بر طبق مقررات ماده ۷۹ قانون آیین دادرسی مدنی، اگر خوانده محل اقامت خود را تغییر دهد، مادام که مراتب را به دادگاه اعلام نکند، اوراق اخطاریه به نشانی سابق ارسال می شود و ابلاغ قانونی وقت به این ترتیب بلامانع است، چون خوانده برای اتیان سوگند دعوت شده، ولو محل اقامت خود را تغییر داده و محل اقامت جدید را به دادگاه اعلام نکرده باشد، بر طبق مقررات ماده ۲۷۴ قانون مذکور، عدم تعیین آدرس جدید در حکم این است که از ادای سوگند منصرف و آن را به خواهان رد کرده است. در نهایت برای محقق شدن این امر سه بار دعوت خوانده برای ادای سوگند ضروری است و هرگاه پس از سه بار دعوت در دادگاه حاضر نشود، رد سوگند به خواهان بلا اشکال است. بدیهی است اگر دادگاه بر طبق مقررات قرار اتیان سوگند صادر نماید و کسی که سوگند به عهده او بوده در دادگاه حاضر باشد در همان جلسه به وی تکلیف سوگند خواهد شد والا در صورت عدم حضور رعایت مقررات ماده ۲۷۴ قانون مزبور ضروری است.

موادِ قانونیِ مستند در این صفحه 1

موارد مرتبط 39

نظریات مشورتی 16

نشست‌های قضایی 2

مواد مرتبط 1

دکترین 20

فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمی‌شود.

نظرها و یادداشت‌ها

نظرها پس از بررسی نمایش داده می‌شوند.

Designed & Developed by Hamed Rostami, Eng. & Attorney — © All Rights Reserved حامد رستمی، مهندس و وکیل دادگستری حقوق، با نگاهِ هوش مصنوعی و الگوریتم اینستاگرام تلگرام لینکدین