Ailexa — هوش مصنوعی + قانون home صفحه اصلی (کلاسیک)
حوزهٔ جستجوی شما حدوداً در چه زمینه‌ای است:
در جست‌جوی چه هستید؟ بعد از انتخابِ آنچه می‌خواهید، در کادرِ جستجوی بالا موضوع را بنویسید و «بگرد» را بزنید. کانال تلگرام پادکست‌ها و تدریس‌هاصفحهٔ من

انطباق دقیق این متن با متن رسمی هنوز به‌طور ۱۰۰٪ کنترل نشده.

حق حضانت طفل پس از فوت پدر در صورت ازدواج مجدد مادر خ. م.: در نشست قضایی که در تاریخ 1391/04/05 در استان مازندران برگزار شد، موضوع حق حضانت طفل پس از فوت پدر و ازدواج مجدد مادر مورد بررسی قرار گرفت. پرسش اصلی این بود که آیا جد پدری می‌تواند حق حضانت طفل را از مادر سلب کند یا خیر. هیات عالی با استناد به <a class="artref" href="/ماده/ماده-1170-a_0815110236830">ماده 1170 قانون مدنی</a> به این نتیجه رسید که در صورت فوت پدر و ازدواج مجدد مادر، حق حضانت از مادر سلب نخواهد شد، زیرا قانون تنها به پدر اشاره کرده و جد پدری را در این زمینه مدنظر قرار نداده است. با این حال، در صورتی که دلایل معتبر مبنی بر عدم صلاحیت مادر از لحاظ اخلاقی یا جسمی وجود داشته باشد، دادگاه می‌تواند با طرح ادعای خویشاوندان، از جمله جد پدری، موضوع را مورد بررسی قرار دهد. نظر اکثریت هیات بر تایید این نتیجه استوار است. همچنین، نظر اتفاقی به این نکته اشاره دارد که ازدواج مجدد مادر تنها حق تقدم او را در برابر پدر از بین می‌برد و در مقایسه با جد پدری، مادر بهترین گزینه برای پرورش کودک محسوب می‌شود، مگر اینکه جد پدری بتواند آسیب‌های جسمی یا روحی کودک در خانه ناپدری را اثبات کند. در این صورت، حضانت از مادر سلب خواهد شد. صورتجلسه نشست قضایی تاریخ برگزاری: 1391/04/05 برگزار شده توسط: استان مازندران/ شهر گلوگاه موضوع حق حضانت طفل پس از فوت پدر در صورت ازدواج مجدد مادر پرسش آیا جد پدری طفل پس از فوت پدر طفل در صورت ازدواج مجدد مادر، می‌تواند حضانت طفل را از وی بگیرد؟ نظر هیئت عالی ب. ت. ب. <a class="artref" href="/ماده/ماده-1170-a_0815110236830">ماده 1170 قانون مدنی</a> که حق حضانت را در صورتی‌که مادر، شوهر دیگری اختیار کند برای پدر تعیین کرده است و نظر به این‌که صرفاً در ماده مرقوم از پدر یاد شده و قانونگذار در مقام بیان بوده و نامی از جد پدری ذکر نشده؛ لذا در فرض فوت پدر با ازدواج مجدد مادر، حق حضانت فرزند از وی سلب نخواهد شد. بدیهی است چنان‌چه با دلایل مثبته، بقای حضانت مادر از حیث اخلاقی و جسمی به مصلحت طفل نباشد، موضوع از ناحیه دادگاه با طرح ادعای هر خویشاوندی از جمله جد پدری، قابلیت بررسی و صدور رأی خواهد داشت. لذا نظر اکثریت: تأیید می‌شود. نظر اتفاقی ازدواج مجدد مادر که از موانع قانونی اجرای حق حضانت به شمار می‌رود و در <a class="artref" href="/ماده/ماده-1170-a_0815110236830">ماده 1170 قانون مدنی</a> به آن اشاره شده است، فقط حق تقدم او در برابر پدر را از بین می‌برد؛ زیرا مادری که شوهر کرده هر چند مانند پدر نمی‌تواند از فرزند نگاهداری کند؛ ولی در مقایسه با جد پدری و سایر خویشان، هیچ کانونی گرم‌تر و مطمئن‌تر از مادر برای پرورش کودک نیست و کودک نیز با مادرش راحت‌تر است. لکن اگر جد پدری اثبات کند که کودک در خانه ناپدری صدمه جسمی یا روحی می‌بیند، حضانت از مادر ساقط می‌شود. پس حضانت کودکی که پدرش فوت شده و مادرش ازدواج کرده هم چنان با مادر است و ازدواج مجدد مادر، مانعی در این راه ایجاد نمی‌کند و دادگاه در صورتی حضانت را به جد پدری می‌دهد که ضرورت آن را اقتضا کند.

موادِ قانونیِ مستند در این صفحه 1

موارد مرتبط 33

آرای مرتبط 5

نظریات مشورتی 10

نشست‌های قضایی 3

مواد مرتبط 1

  • تفسیر از این صفحه ماده 1170 — قانون مدنی ماده 1170 قانون مدنی به این نتیجه رسید که در صورت فوت پدر و ازدواج مجدد ماد

دکترین 14

فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمی‌شود.

نظرها و یادداشت‌ها

نظرها پس از بررسی نمایش داده می‌شوند.

Designed & Developed by Hamed Rostami, Eng. & Attorney — © All Rights Reserved حامد رستمی، مهندس و وکیل دادگستری حقوق، با نگاهِ هوش مصنوعی و الگوریتم اینستاگرام تلگرام لینکدین