Ailexa — هوش مصنوعی + قانون home صفحه اصلی (کلاسیک)
حوزهٔ جستجوی شما حدوداً در چه زمینه‌ای است:
در جست‌جوی چه هستید؟ بعد از انتخابِ آنچه می‌خواهید، در کادرِ جستجوی بالا موضوع را بنویسید و «بگرد» را بزنید. کانال تلگرام پادکست‌ها و تدریس‌هاصفحهٔ من

انطباق دقیق این متن با متن رسمی هنوز به‌طور ۱۰۰٪ کنترل نشده.

غایب مفقودالاثر خ. م.: در نشست قضایی که در تاریخ 1395/09/23 در شهر شاهرود برگزار شد، موضوع غایب مفقودالاثر و پرسش مربوط به شرایط صدور حکم موت فرضی بر اساس مواد 1019 و 1020 قانون مدنی مورد بررسی قرار گرفت. پرسش اصلی این بود که آیا برای صدور حکم موت فرضی، لازم است که پس از گذشت ده سال از آخرین خبر از غایب، سن وی به 75 سال برسد یا خیر. هیات عالی نظر خود را بر این اساس اعلام کرد که برای صدور حکم موت فرضی، باید شرایط مندرج در بند 1 <a class="artref" href="/ماده/ماده-1020-a_0815110236675">ماده 1020 قانون مدنی</a> رعایت شود. به عبارت دیگر، باید حداقل 10 سال از آخرین خبر سپری شده و سن غایب از 75 سال گذشته باشد. در مقابل، نظر اکثریت بر این بود که <a class="artref" href="/ماده/ماده-1019-a_0815110236674">ماده 1019 قانون مدنی</a> به عنوان مبنای کلی صدور حکم موت فرضی، بر این نکته تاکید دارد که باید مدتی از آخرین خبر گذشته باشد و بندهای ماده 1020 تمثیلی و غیرحصری هستند. بنابراین، در صورت وجود شرایط خاصی مانند بیماری صعب العلاج، امکان صدور حکم موت فرضی قبل از رسیدن به 75 سال وجود دارد. نظر اقلیت نیز بر لزوم رعایت بندهای 1 و 2 و 3 ماده 1020 و ماده 1022 تاکید دارد و معتقد است که نمی‌توان قبل از 75 سال حکم موت فرضی صادر کرد. صورتجلسه نشست قضایی تاریخ برگزاری: 1395/09/23 برگزار شده توسط: استان سمنان/ شهر شاهرود موضوع غایب مفقودالاثر پرسش آیا برای صدور حکم موت فرضی غایب مفقودالاثر موضوع مواد 1019 و 1020 قانون مدنی، به خصوص بند یک ماده 1020، حتما باید پس از گذشت ده سال از آخرین خبری که از مفقود (غایب) رسیده، سن غایب به 75 سال رسیده باشد یا خیر؟ آیا قبل از 75 سال هم می‌شود حکم به موت فرضی صادر کرد یا خیر؟ نظر هیئت عالی هر چند موارد مندرج در بندهای 1020 قانون مدنی ب. ت. ب. صدر آن تمثیلی است، اما در خصوص پاسخ به سوال طرح شده که مشخصاً ناظر به بند 1 <a class="artref" href="/ماده/ماده-1020-a_0815110236675">ماده 1020 قانون مدنی</a> می‌باشد، الزاماً باید همین شرایط (حداقل 10 سال از آخرین خبری که از غایب رسیده سپری شده و سن غایب از 75 سال گذشته باشد) رعایت شود، بنابراین نظریه اقلیت مورد تایید است. نظر اکثریت برای صدور حکم موت فرضی، <a class="artref" href="/ماده/ماده-1019-a_0815110236674">ماده 1019 قانون مدنی</a> که حکم کلی را بیان می کند و اساس و مبنای صدور حکم موت فرضی محسوب می‌شود مورد نظر است، یعنی باید از تاریخ آخرین خبری که از حیات غایب رسیده مدتی گذشته باشد که عادتاً چنین شخصی زنده نمی ماند و بندهای <a class="artref" href="/ماده/ماده-1020-a_0815110236675">ماده 1020 قانون مدنی</a> از باب تمثیل است و حصری نیست و اگر برای دادگاه محرز شود که غایب به بیماری صعب العلاج مبتلا شده یا حادثه دیگری برای وی پیش آمده که عادتاً شخص زنده نمی ماند، می‌تواند به استناد <a class="artref" href="/ماده/ماده-1019-a_0815110236674">ماده 1019 قانون مدنی</a> قبل از 75 سال نیز حکم موت فرضی را صادر کند. نظر اقلیت برای صدور حکم موت فرضی، رعایت بندهای 1 و 2 و 3 ماده 1020 و <a class="artref" href="/ماده/ماده-1022-a_0815110236677">ماده 1022 قانون مدنی</a> ضرورت دارد و لذا در خصوص بند یک <a class="artref" href="/ماده/ماده-1020-a_0815110236675">ماده 1020 قانون مدنی</a> به هیچ وجه نمی توان قبل از رسیدن سن غایب به 75 سال حکم موت فرضی را صادر کرد.

موادِ قانونیِ مستند در این صفحه 3

موارد مرتبط 38

آرای مرتبط 19

نشست‌های قضایی 4

مواد مرتبط 3

دکترین 10

فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمی‌شود.

نظرها و یادداشت‌ها

نظرها پس از بررسی نمایش داده می‌شوند.

Designed & Developed by Hamed Rostami, Eng. & Attorney — © All Rights Reserved حامد رستمی، مهندس و وکیل دادگستری حقوق، با نگاهِ هوش مصنوعی و الگوریتم اینستاگرام تلگرام لینکدین