نظریهٔ مشورتی
نظر مشورتی 7/96/2341 مورخ 1396/09/28 اداره کل حقوقی قوه قضائیه در خصوص بررسی نحوه پرداخت دیه راننده متوفای مسبب حادثه و فاقد بیمهنامه با اصلاحات و الحاقات بعدی
استعلام :
آيا پرداخت ديه راننده مقصر متوفاي فاقد بيمه نامه در تعهدات قانوني صندوق تامين خسارتهاي بدني مي باشد يا خير؟
نظريه مشورتي اداره كل حقوقي قوه قضاييه :
درصورتي كه راننده مسبب حادثه، اتومبيل خود را بيمه ننموده باشد، ب. ت. ب. تصريح ماده ي 21 قانون بيمه اجباري خسارت وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشي از وسايل نقليه مصوب 5/3/1395، صندوق موضوع ماده ي مذكور، تنها خسارت بدني مربوط به اشخاص ثالث را در موارد مذكور در اين ماده (و از جمله فقدان بيمه نامه)، پرداخت مي نمايد و نه خسارت بدني مربوط به راننده مسبب حادثه را كه به موجب بند ت ماده ي يك قانون موصوف، اساساً شخص ثالث تلقي نمي شود. لذا در فرض سوال به نظر مي رسد كه موجب قانوني جهت پرداخت ديه راننده ي متوفاي مسبب حادثه از محل صندوق موضوع ماده ي 21 قانون فوق الذكر، وجود ندارد، بديهي است در فرضي كه راننده ي مقصر متوفاي مسبب حادثه، پوشش بيمه اي حوادث خسارت بدني وارده به راننده مسبب حادثه موضوع ماده ي 3 قانون مذكور را خريداري كرده باشد، موضوع مطالبه غرامت فوت توسط ورثه ي ايشان تابع قرارداد او با شركت بيمه گر است.
نظریه مشورتی شماره 7/96/2341 مورخ 1396/09/28
موضوع استعلام درباره پرداخت دیه راننده مقصر متوفی که بیمهنامه ندارد، از سوی صندوق تامین خسارتهای بدنی است. در پاسخ به این استعلام، نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه بیان میکند که بر اساس <a class="artref" href="/ماده/ماده-21-a_081511029415">ماده 21 قانون بیمه</a> اجباری خسارت وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه، مصوب 1395/03/05، صندوق تنها خسارت بدنی مربوط به اشخاص ثالث را پرداخت میکند. رانندهای که باعث حادثه شده و بیمهنامه ندارد، به عنوان شخص ثالث محسوب نمیشود. بنابراین، قانونی برای پرداخت دیه راننده متوفی که باعث حادثه شده از محل صندوق وجود ندارد. همچنین، اگر راننده مقصر بیمهای برای پوشش حوادث خسارت بدنی خود خریداری کرده باشد، مطالبه غرامت فوت از سوی ورثه بر اساس قرارداد او با شرکت بیمهگر انجام میشود.
تاریخ نظریه: 1396/09/28
شماره نظریه: 7/96/2341
شماره پرونده: 1724-10/16-96
آیا پرداخت دیه راننده مقصر متوفای فاقد بیمه نامه در تعهدات قانونی صندوق تامین خسارتهای بدنی م. ب. یا خیر؟
در صورتی که راننده مسبب حادثه، اتومبیل خود را بیمه ننموده باشد، ب. ت. ب. تصریح مادهی 21 قانون بیمه اجباری خسارت وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 1395/3/5، صندوق موضوع مادهی مذکور، تنها خسارت بدنی مربوط به اشخاص ثالث را در موارد مذکور در این ماده (و از جمله فقدان بیمه نامه)، پرداخت مینماید و نه خسارت بدنی مربوط به راننده مسبب حادثه را که به موجب بند ت مادهی یک قانون موصوف، اساساً شخص ثالث تلقی نمیشود. لذا در فرض سوال به نظر میرسد که موجب قانونی جهت پرداخت دیه رانندهی متوفای مسبب حادثه از محل صندوق موضوع مادهی 21 قانون فوقالذکر، وجود ندارد، بدیهی است در فرضی که رانندهی مقصر متوفای مسبب حادثه، پوشش بیمهای حوادث خسارت بدنی وارده به راننده مسبب حادثه موضوع مادهی 3 قانون مذکور را خریداری کرده باشد، موضوع مطالبه غرامت فوت توسط ورثهی ایشان تابع قرارداد او با شرکت بیمه گر است.
موادِ قانونیِ مستند در این صفحه 1
موارد مرتبط
برای این صفحه موردِ مرتبطی ثبت نشده.
