نظریهٔ مشورتی
نظر مشورتی 7/97/1563 مورخ 1397/05/17 اداره کل حقوقی قوه قضائیه با اصلاحات و الحاقات بعدی
در صورتيكه در زمان اجراي حكم خلع يد، ثالث ( متصرف) حضور نداشته باشد و پس از اجراي حكم حاضر شده و مدعي حقي از عين يا منافع شده باشد، به نظر مي¬رسد تأخير اجراي حكم و اعطاي مهلت به وي براي مراجعه به دادگاه صلاحيتدار موضوع ذيل ماده 44 قانون اجراي احكام مدني منتفي است. زيرا پس از خاتمه اجراي حكم، تأخير آن فاقد معناست. بديهي است حق مراجعه ثالث به دادگاه صلاحيتدار در هر حال به قوت خود باقي است.
نظریه مشورتی شماره 7/97/1563 مورخ 1397/05/17
موضوع استعلام درباره ماده 44 قانون اجرای احکام مدنی و وضعیت شخص ثالث در زمان اجرای حکم خلع ید است. سوال این است که آیا اگر شخص ثالث در زمان اجرای حکم حضور نداشته باشد و پس از آن حاضر شود، میتوان ملک را به او تحویل داد تا از مهلت مقرر در ماده 44 استفاده کند؟ نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه در پاسخ بیان میکند که اگر شخص ثالث در زمان اجرای حکم حضور نداشته و پس از آن ادعای حق کند، امکان تاخیر در اجرای حکم و اعطای مهلت به او برای مراجعه به دادگاه صلاحیتدار وجود ندارد، زیرا پس از پایان اجرای حکم، تاخیر معنایی ندارد. با این حال، حق مراجعه شخص ثالث به دادگاه صلاحیتدار همچنان محفوظ است.
تاریخ نظریه: 1397/05/17
شماره نظریه: 7/97/1563
شماره پرونده: 96-3/1-2343
در خصوص ماده 44 قانون اجرای احکام مدنی در جایی که در زمان اجرای حکم ثالث حضور نداشته باشد و حکم خلع ید اجرا گردد آیا ثالث که بلافاصله حاضر میشود می توان ملک را تحویل ثالث داد تا از مهلت ماده 44 استفاده نماید.
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:
موارد مرتبط
برای این صفحه موردِ مرتبطی ثبت نشده.
