Ailexa — هوش مصنوعی + قانون home صفحه اصلی (کلاسیک)
حوزهٔ جستجوی شما حدوداً در چه زمینه‌ای است:
در جست‌جوی چه هستید؟ بعد از انتخابِ آنچه می‌خواهید، در کادرِ جستجوی بالا موضوع را بنویسید و «بگرد» را بزنید. کانال تلگرام پادکست‌ها و تدریس‌هاصفحهٔ من
نظریهٔ مشورتی

نظر مشورتی 7/97/2255 مورخ 1398/04/31 اداره کل حقوقی قوه قضائیه درخصوص مهلت پرداخت بدهی های ورشکسته با اصلاحات و الحاقات بعدی

#اداره_کل #ورشکسته #بدهی #چک #شخص_ثالث #تبدیل_تعهد #انتقال_طلب #چک_وعده‌دار #اداره_تصفیه_امور_ورشکستگی #اجازه #ورشکستگی #وجه_نقد #مهلت #قضاییه #ماه #نظریه‌مشورتی #نظریه

و 2- ممنوعيت مقرر در <a class="artref" href="/ماده/ماده-44-a_0815110227719">ماده 44 قانون اداره تصفيه امور ورشكستگي</a> كه اعطاي موعد بيش از سه ماه جهت پرداخت را اجازه نداده است، جنبه آمره داشته و امكان دادن وعده پرداخت بيش از سه ماه وجود ندارد؛ حتي اگر تمام سهامداران و بستانكاران ورشكسته به اين امر رضايت دهند. 3- چك صرفاً وسيله پرداخت و به منزله وجه نقدي است كه به محض مطالبه، قابل وصول باشد و عرفاً قبول چك شخص ثالث مبتني بر فرض وصول شدن وجه آن مي¬باشد و جنبه تبديل تعهد يا انتقال طلب ندارد. بنابراين در فرض سؤال امكان دادن چك وعده دار بيش از سه ماه حتي با رضايت بستانكاران و سهامداران وجود ندارد. نظریه مشورتی شماره 7/97/2255 مورخ 1398/04/31 موضوع این استعلام، بررسی امکان تعیین مهلت پرداخت بیش از سه ماه در موارد ورشکستگی و شرایط مربوط به چک است. در نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه، به وضوح اشاره شده که ممنوعیت مقرر در <a class="artref" href="/ماده/ماده-44-a_0815110227719">ماده 44 قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی</a>، که مهلت پرداخت بیش از سه ماه را ممنوع می‌کند، جنبه آمره دارد. حتی با رضایت تمامی سهامداران و بستانکاران ورشکسته نیز نمی‌توان چنین مهلتی را تعیین کرد. همچنین، چک به عنوان وسیله‌ای برای پرداخت و معادل وجه نقد در نظر گرفته می‌شود و پذیرش چک شخص ثالث منوط به وصول وجه آن است و نمی‌تواند به عنوان تبدیل تعهد یا انتقال طلب محسوب شود. بنابراین، صدور چک وعده‌دار با مهلت بیش از سه ماه نیز مجاز نیست. تاریخ نظریه: 1398/04/31 شماره نظریه: 7/97/2255 شماره پرونده: 97-79-2255 نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه: 3- چک صرفاً وسیله پرداخت و به منزله وجه نقدی است که به محض مطالبه، قابل وصول باشد و عرفاً قبول چک شخص ثالث مبتنی بر فرض وصول شدن وجه آن م. ب. و جنبه تبدیل تعهد یا انتقال طلب ندارد. بنابراین در فرض سوال امکان دادن چک وعده دار بیش از سه ماه حتی با رضایت بستانکاران و سهامداران وجود ندارد.

موادِ قانونیِ مستند در این صفحه 1

موارد مرتبط

برای این صفحه موردِ مرتبطی ثبت نشده.

نظرها و یادداشت‌ها

نظرها پس از بررسی نمایش داده می‌شوند.

Designed & Developed by Hamed Rostami, Eng. & Attorney — © All Rights Reserved حامد رستمی، مهندس و وکیل دادگستری حقوق، با نگاهِ هوش مصنوعی و الگوریتم اینستاگرام تلگرام لینکدین