Ailexa — هوش مصنوعی + قانون home صفحه اصلی (کلاسیک)
حوزهٔ جستجوی شما حدوداً در چه زمینه‌ای است:
در جست‌جوی چه هستید؟ بعد از انتخابِ آنچه می‌خواهید، در کادرِ جستجوی بالا موضوع را بنویسید و «بگرد» را بزنید. کانال تلگرام پادکست‌ها و تدریس‌هاصفحهٔ من

انطباق دقیق این متن با متن رسمی هنوز به‌طور ۱۰۰٪ کنترل نشده.

نظریه مشورتی شماره 7/99/1357 مورخ 1399/10/23 خ. م.: موضوع استعلام درباره وضعیت منزل مسکونی م. ع. مهریه پس از دریافت حکم تقسیط و تبدیل آن به وجه نقد است. پرسش‌ها شامل این موارد است: 1) آیا پس از تبدیل منزل به وجه نقد، از مستثنیات دین خارج می‌شود؟ 2) آیا مبلغ حاصل از فروش منزل جزء مستثنیات دین است؟ 3) آیا منزلی که جدید تهیه شده، جزء مستثنیات دین محسوب می‌شود؟ 4) آیا مدیون می‌تواند قبل از ادای دین، مستثنیات دین تهیه کند؟ در پاسخ، اداره کل حقوقی قوه قضاییه اعلام کرده است که: 1) پس از فروش، منزل مسکونی از مالکیت م. ع. خارج شده و دیگر شامل مستثنیات دین نمی‌شود. 2) وجه حاصل از فروش منزل، اگر برای تهیه مسکنی متناسب با شان م. ع. د. حالت اعسار باشد، جزء مستثنیات دین محسوب می‌شود. 3) منزل جدید تهیه شده، با رعایت بند «الف» ماده 24 قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب 1394، جزء مستثنیات دین خواهد بود. 4) تهیه مستثنیات دین پیش از ادای دین بلامانع است، مگر اینکه مرجع قضایی تشخیص دهد که موضوع تحت ماده 25 قانون مذکور قرار می‌گیرد. تاریخ نظریه: 1399/10/23 شماره نظریه: 7/99/1357 شماره پرونده: 99-3/5-1357 ح استعلام: م. ع. مهریه که حکم تقسیط مهریه را دریافت کرده است، سه دانگ منزل مشاعی خ. ر. ب. فروض می‌رساند و با وجه آن منزل مستقل دیگری تهیه می‌کند. الف- آیا ب. ت. ب. این‌که منزل در برهه‌ای از زمان محکومیت به وجه نقد تبدیل شده است، منزل از مستثنیات دین خارج می‌شود؟ ب- آیا ثمن منزل جزء مستثنیات دین است؟ ج- آیا منزلی که جدید تهیه شده است، جزء مستثنیات دین است؟ د- به طور کلی آیا مدیون پیش از ادای دین می‌تواند مستثنیات دین تهیه کند؟ توضیح این‌که م. ع. منزل دیگری ندارد و حکم مهریه در مرحله اجرا است. نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه: الف- ب. ت. ب. این‌که منزل مسکونی در نتیجه فروش، از مالکیت م. ع. خارج شده است، لذا بحث مستثنیات دین در مورد آن نسبت به وی منتفی است. ب- چنانچه م. ع. فاقد منزل متناسب با شأن در حالت اعسار باشد، وجه حاصل از فروش منزل که برای تهیه مسکن در نظر گرفته شده و متناسب با شأن وی در حالت اعسار باشد، مشمول مستثنیات دین است. ج- با رعایت بند «الف» ماده 24 قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب 1394، منزل جدید جزء مستثنیات دین است. د- چنانچه تهیه و تدارک مستثنیات دین در حدود ماده 24 یادشده برای شخص م. ع. و افراد تحت تکفل وی باشد، تهیه آن پیش از ادای دین بلامانع است؛ مگر آن‌که به تشخیص مرجع قضایی مربوط، موضوع مشمول ماده 25 قانون یادشده باشد.

موارد مرتبط

برای این صفحه موردِ مرتبطی ثبت نشده.

نظرها و یادداشت‌ها

نظرها پس از بررسی نمایش داده می‌شوند.

Designed & Developed by Hamed Rostami, Eng. & Attorney — © All Rights Reserved حامد رستمی، مهندس و وکیل دادگستری حقوق، با نگاهِ هوش مصنوعی و الگوریتم اینستاگرام تلگرام لینکدین