نظریهٔ مشورتی
نظر مشورتی 7/99/1887 مورخ 1399/12/09 اداره کل حقوقی قوه قضائیه در خصوص بدهی های موسسه مالی (قرض الحسنه) ورشکسته با اصلاحات و الحاقات بعدی
استعلام :
1- موسسه اي مالي (قرض الحسنه) ورشكست شده است. اموال آن مورد مزايده قرار گرفته است 1- پرداخت بدهي هاي صندوق مؤسسه مالي در زمان ورشكستگي اعم از ماليات، دارايي، عوارض شهرداري و مطالبات حق بيمه كارمندان وقت موسسه بر عهده چه كسي است؟ مدير عامل صندوق به عنوان شخص حقيقي يا مدير تصفيه صندوق به عنوان نماينده حقوقي و قانوني؟
2- آيا سازمان تأمين اجتماعي مطابق <a class="artref" href="/ماده/ماده-37-a_081511029605">ماده 37 قانون تأمين اجتماعي</a> مصوب 1354 در صورت مزايده و فروش ملك موسسه مالي و مطابق آيين نامه اجرايي ماده 50 اين قانون حق مطالبات خود را بدون رأي محكمه يا مراجع ذي صلاح از جمله اداره كار و تعاون و امور اجتماعي مي تواند مطالبات خود را راجع به حق بيمه كاركنان مؤسسه مالي را مطالبه دريافت كند؟
نظريه مشورتي اداره كل حقوقي قوه قضاييه :
1- بدهي هاي مؤسسه مالي ورشكسته فرض سؤال كه مربوط به ماليات، عوارض شهرداري و حق بيمه كاركنان است، همانند ديگر بدهي هاي تاجر ورشكسته جزو دارايي منفي تاجر تلقي و تصفيه آن وفق عمومات بر عهده مدير تصفيه است.
2- وفق <a class="artref" href="/ماده/ماده-58-a_0815110227733">ماده 58 قانون اداره تصفيه امور ورشكستگي</a> مصوب 1318 و رأي وحدت رويه شماره 212 مورخ 10/7/1350 هيأت عمومي ديوان عالي كشور، سازمان تأمين اجتماعي جزو طلبكاران عادي (طبقه پنجم) محسوب مي شود؛ همچنين انتقال اموال تاجر ورشكسته توسط اداره تصفيه امور ورشكستگي منوط به رعايت مقررات راجع به امر تصفيه است؛ بر اين اساس، انتقال اموال ورشكسته مشمول تكليف مقرر در <a class="artref" href="/ماده/ماده-37-a_081511029605">ماده 37 قانون تأمين اجتماعي</a> مصوب 1354 نيست و در صورتي كه ورشكسته به سازمان مزبور بابت حق بيمه و متفرعات آن بدهي داشته باشد، سازمان همانند ديگر غرما بايد به اداره تصفيه مراجعه و به نسبت طلب از اموال ورشكسته وصول كند.
نظریه مشورتی شماره 7/99/1887 مورخ 1399/12/09
موضوع استعلام مربوط به وضعیت پرداخت بدهیهای یک موسسه مالی ورشکسته است که شامل مالیات، عوارض شهرداری، حق بیمه کارکنان و حق سازمان تامین اجتماعی برای مطالبه مطالبات خود در زمان مزایده اموال موسسه میشود. در پاسخ به پرسش اول، نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه بیان میکند که بدهیهای موسسه مالی ورشکسته بهعنوان دارایی منفی تاجر در نظر گرفته میشود و تصفیه آن بر عهده مدیر تصفیه است. در پاسخ به پرسش دوم، بر اساس <a class="artref" href="/ماده/ماده-58-a_0815110227733">ماده 58 قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی</a> مصوب 1318 و رای وحدت رویه شماره 212 مورخ 1350/07/10 دیوان عالی کشور، سازمان تامین اجتماعی بهعنوان طلبکار عادی شناخته میشود و باید به اداره تصفیه مراجعه کند تا مطالبات خود را از اموال ورشکسته وصول کند. این به این معنا است که انتقال اموال ورشکسته مشمول تکلیف <a class="artref" href="/ماده/ماده-37-a_0290900634346">ماده 37 قانون تامین اجتماعی</a> مصوب 1354 نمیشود.
تاریخ نظریه: 1399/12/09
شماره نظریه: 7/99/1887
شماره پرونده: 99-79-1887 ح
1- پرداخت بدهیهای صندوق موسسه مالی در زمان ورشکستگی اعم از مالیات، دارایی، عوارض شهرداری و مطالبات حق بیمه کارمندان وقت موسسه بر عهده چه کسی است؟
2- آیا سازمان تأمین اجتماعی مطابق <a class="artref" href="/ماده/ماده-37-a_081511029605">ماده 37 قانون تأمین اجتماعی</a> مصوب 1354 در صورت مزایده و فروش ملک موسسه مالی و مطابق آییننامه اجرایی ماده 50 این قانون حق مطالبات خود را بدون رأی محکمه یا مراجع ذیصلاح از جمله اداره کار و تعاون و امور اجتماعی میتواند مطالبات خود را راجع به حق بیمه کارکنان موسسه مالی را مطالبه دریافت کند؟
1- بدهیهای موسسه مالی ورشکسته فرض سوال که مربوط به مالیات، عوارض شهرداری و حق بیمه کارکنان است، همانند دیگر بدهیهای تاجر ورشکسته جزو دارایی منفی تاجر تلقی و تصفیه آن وفق عمومات بر عهده مدیر تصفیه است.
2- وفق <a class="artref" href="/ماده/ماده-58-a_0815110227733">ماده 58 قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی</a> مصوب 1318 و رأی وحدت رویه شماره 212 مورخ 1350/7/10 هیأت عمومی دیوان عالی کشور، سازمان تأمین اجتماعی جزو طلبکاران عادی (طبقه پنجم) محسوب میشود؛ همچنین انتقال اموال تاجر ورشکسته توسط اداره تصفیه امور ورشکستگی منوط به رعایت مقررات راجع به امر تصفیه است؛ بر این اساس، انتقال اموال ورشکسته مشمول تکلیف مقرر در <a class="artref" href="/ماده/ماده-37-a_081511029605">ماده 37 قانون تأمین اجتماعی</a> مصوب 1354 نیست و در صورتی که ورشکسته به سازمان مزبور بابت حق بیمه و متفرعات آن بدهی داشته باشد، سازمان همانند دیگر غرما باید به اداره تصفیه مراجعه و به نسبت طلب از اموال ورشکسته وصول کند.
موادِ قانونیِ مستند در این صفحه 3
موارد مرتبط
برای این صفحه موردِ مرتبطی ثبت نشده.
