نظریهٔ مشورتی
نظر مشورتی 7/99/591 مورخ 1399/05/12 اداره کل حقوقی قوه قضائیه در خصوص قانون حاکم بر بزه حمل یا نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره با اصلاحات و الحاقات بعدی
استعلام :
در خصوص سوال يا سوال هاي طرح شده نظر مشورتي صادر بفرماييد. مجازات بزه حمل يا نگهداري تجهيزات دريافت از ماهواره بر اساس ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز مصوب 1392 مي باشد يا بر اساس قانون ممنوعيت به كارگيري تجهيزات دريافت از ماهواره مي باشد؟
نظريه مشورتي اداره كل حقوقي قوه قضاييه :
اولاً، ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز مصوب 1392 ناظر به تعيين مجازات قاچاق كالاي ممنوع و نيز نگهداري، حمل و فروش چنين كالايي است و لذا در خصوص نگهداري حتي يك دستگاه تجهيزات دريافت از ماهواره در صورتي كه جنبه قاچاق داشته باشد، يعني به صورت غير قانوني از خارج از كشور وارد شده باشد از حيث مجازات قانوني مشمول ماده فوق الذكر است. ثانياً، چنانچه تجهيزات دريافت از ماهواره مكشوفه (مورد حمل يا نگهداري) جنبه قاچاق نداشته باشد، رسيدگي به بزه حمل و نگهداري غيرمجاز آن مطابق بند «الف» ماده 9 قانون ممنوعيت به كارگيري تجهيزات دريافت از ماهواره مصوب 25/11/1373 جرم بوده و قابل مجازات است.
نظریه مشورتی شماره 7/99/591 مورخ 1399/05/12
موضوع استعلام درباره تعیین مجازات برای جرم حمل یا نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره است. سوال این است که آیا مجازات این جرم بر اساس ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392 تعیین میشود یا طبق قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره مصوب 1373/11/25؟ نظر مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه به این صورت است: اگر تجهیزات دریافت از ماهواره به صورت قاچاق و غیرقانونی وارد کشور شده باشد، مجازات آن بر اساس ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعمال میشود. اما اگر تجهیزات کشفشده جنبه قاچاق نداشته باشد، رسیدگی به جرم حمل و نگهداری غیرمجاز آن بر اساس بند «الف» ماده 9 قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره انجام شده و قابل مجازات است.
تاریخ نظریه: 1399/05/12
شماره نظریه: 7/99/591
شماره پرونده: 99-51-591ک
مجازات بزه حمل یا نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره بر اساس ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392 م. ب. یا بر اساس قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره میباشد؟
ثانیاً، چنانچه تجهیزات دریافت از ماهواره مکشوفه (مورد حمل یا نگهداری) جنبه قاچاق نداشته باشد، رسیدگی به بزه حمل و نگهداری غیرمجاز آن مطابق بند «الف» ماده 9 قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره مصوب 1373/11/25 جرم بوده و قابل مجازات است.
در خصوص سوال یا سوالهای طرح شده نظر مشورتی صادر بفرمایید. مجازات بزه حمل یا نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره بر اساس ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392 م. ب. یا بر اساس قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره می باشد؟
اولا،ً ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392 ناظر به تعیین مجازات قاچاق کالای ممنوع و نیز نگهداری، حمل و فروش چنین کالایی است و لذا در خصوص نگهداری حتی یک دستگاه تجهیزات دریافت از ماهواره در صورتی که جنبه قاچاق داشته باشد، یعنی به صورت غیر قانونی از خارج از کشور وارد شده باشد از حیث مجازات قانونی مشمول ماده فوق الذکر است. ثانیا،ً چنانچه تجهیزات دریافت از ماهواره مکشوفه )مورد حمل یا نگهداری( جنبه قاچاق نداشته باشد، رسیدگی به بزه حمل و نگهداری غیرمجاز آن مطابق بند »الف« ماده 9 قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره مصوب 1373/11/25 جرم بوده و قابل مجازات است. دکتر …
موارد مرتبط
برای این صفحه موردِ مرتبطی ثبت نشده.
