نظر مشورتی ۷/۱۳۵ — ۱۳۶۶/۰۲/۰۸
سؤال ـ طرف دعوي تقسيم مال مشاع كيست؟ و اگر مال مشاع در تصرف كسي باشد آيا همه مالكين بايد دادخواست بدهند؟
نظريه اداره حقوقي
دعوي تقسيم و افراز بايستي به طرفيت كليه مالكين مشاع اقامه گردد، ليكن مطالبه مال مشاع از طرف يك يا چند تن از مالكين به نسبت سهم آنان بلااشكال است. اما تصرف هريك از مالكين در مال موردحكم منوط به اجازه كليه مالكين است. (ماده 43(*) قانون اجراي احكام مدني)
*- ماده 43 قانون اجراي احكام مدني - در مواردي كه حكم خلع يد عليه متصرف ملك مشاع به نفع مالك قسمتي از ملك مشاع صادر شده باشد از تمام ملك خلع يد مي شود ولي تصرف محكوم له در ملك خلع يد شده مشمول مقررت املاك مشاع است.
منبع: «مجموعهٔ تنقیحشدهٔ قوانین و مقررات ثبت اسناد و املاک» — سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، ۱۴۰۱؛ صفحهٔ ۳۵۵ کتاب. متن از لایهٔ متنیِ PDF خوانده شده؛ ممکن است فاصلهگذاریِ برخی واژهها نامرتب باشد.
