نظر مشورتی ۷/۲۲۰۱ — ۱۳۶۸/۰۵/۲۵
سؤال ـ افرادي پس از درخواست ثبت ملك از ناحيه اشخاص ديگر در مهلت قانوني به ثبت ملك اعتراض نموده و اداره ثبت، اعتراض آنان را به دادگاه فرستاده است. دفتر دادگاه پس از صدور اخطار رفع نقص و عدم تكميل پرونده قرار رد صادر و قرار صادره به تأييد دادگاه نيز رسيده است. آيا معترض و يا معترضين مي توانند مجدداً دادخواست اعتراض را به دادگاه تقديم نمايند؟
نظريه اداره حقوقي
ب. ت. ب. تبصره ذيل ماده (19)(*) قانون ثبت اسناد و املاك در مواردي كه دادخواست اعتراض بر ثبت طبق مواد (83، 84(*) و 85) قانون آيين دادرسي مدني رد مي گردد معترض بر ثبت فقط براي يك بار مي تواند ظرف ده روز از تاريخ ابلاغ قرار رد دادخواست مستقلاً به دادگاه صلاحيتدار، دادخواست اعتراض خود را تقدمي نمايد.
*-ماده 19 قانون ثبت اسناد واملاك - در صورتيكه درجلسه مقرر براي محاكمه معترض يا وكيل دو حاضر نشودو مطابق مقررات اصول محاكمات حقوقي به تقاضاي مستدعي ثبت عرضحال او ابطال گردد تجديد عرضحال فقط در ظرف ده روز پس از ابلاغ قرار ابطال براي يك مرتبه ممكن خواهد بود در اينمورد عرضحال مستقيما به دفتر محكمه صلاحيتدار داده خواهد شد.
*-بجاي مواد 83 و 84 و 85 قانون آيين دادرسي مدني كه لغو شده است به مواد 56، 53 و 54 قانون جديد آيين دادرسي دادگاههاي عمومي و انقلاب در امور مدني مراجعه شود.
منبع: «مجموعهٔ تنقیحشدهٔ قوانین و مقررات ثبت اسناد و املاک» — سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، ۱۴۰۱؛ صفحهٔ ۹۲ کتاب. متن از لایهٔ متنیِ PDF خوانده شده؛ ممکن است فاصلهگذاریِ برخی واژهها نامرتب باشد.
