Ailexa — هوش مصنوعی + قانون home صفحه اصلی (کلاسیک)
حوزهٔ جستجوی شما حدوداً در چه زمینه‌ای است:
در جست‌جوی چه هستید؟ بعد از انتخابِ آنچه می‌خواهید، در کادرِ جستجوی بالا موضوع را بنویسید و «بگرد» را بزنید. کانال تلگرام پادکست‌ها و تدریس‌هاصفحهٔ من

نظر مشورتی ۷/۵۹۵۴ — ۱۳۷۰/۱۱/۰۵

سؤال ـ در مواردي كه براي احد از طرفين معامله به دليل غبن يا عيب در مبيع، خيار فسخ معامله به وجود آيد آيا ضرورت دارد كه به طرف مقابل فسخ معامله را اعلام نمايد به عبارت ديگر آيا عدم اعلام فسخ معامله مانع از اعمال خيار فسخ هست يا خير؟ نظريه اداره حقوقي به موجب ماده (449)(*) قانون مدني فسخ به هر لفظ يا فعلي كه دلالت بر آن نمايد حاصل مي شود، بنابراين از ماده فوق الذكر و ماده (69)(*) قانون ثبت اسناد و املاك كشور چنين استنباط مي گردد كه فسخ معامله بايد به طرف اعلام شود و كسي كه مدعي فسخ معامله است ضرورت دارد كه اراده خود مبني بر فسخ معامله را به طرف ديگر معامله اعلام نمايد. *-*ماده 449 فسخ به هر لفظ يافعلي كه دلالت بر آن نمايد حاصل مي شود. *- ماده 69 قانون ثبت اسناد واملاك - هرگاه طبق شرايط مقرر بين طرفين و با اطلاع مراجع ثبت احد متعاملين معامله را فسخ و يا متعهدي تعهد خود را انجام دهد و طرف مقابل حاضر نبوده يا نشود مراجع مزبور پس از ملاحظه قبض صندوق اداره ثبت حاكي از وديعه گذاردن مورد معامله در صورتي كه عبارت از وجه نقد يا مال منقول ديگر باشد وپس از تأمين حقوق طرف مقابل در غير اين صورت مراتب را در دفتر قيد و به طرف اخطار مي نمايد كه حق خود را اخذ و براي باطل نمودن ثبت حاضر گردد. منبع: «مجموعهٔ تنقیح‌شدهٔ قوانین و مقررات ثبت اسناد و املاک» — سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، ۱۴۰۱؛ صفحهٔ ۱۷۷ کتاب. متن از لایهٔ متنیِ PDF خوانده شده؛ ممکن است فاصله‌گذاریِ برخی واژه‌ها نامرتب باشد.

‹ موردِ پیشین · موردِ بعد ›

Designed & Developed by Hamed Rostami, Eng. & Attorney — © All Rights Reserved حامد رستمی، مهندس و وکیل دادگستری حقوق، با نگاهِ هوش مصنوعی و الگوریتم اینستاگرام تلگرام لینکدین