Ailexa — هوش مصنوعی + قانون home صفحه اصلی (کلاسیک)
حوزهٔ جستجوی شما حدوداً در چه زمینه‌ای است:
در جست‌جوی چه هستید؟ بعد از انتخابِ آنچه می‌خواهید، در کادرِ جستجوی بالا موضوع را بنویسید و «بگرد» را بزنید. کانال تلگرام پادکست‌ها و تدریس‌هاصفحهٔ من

انطباق دقیق این متن با متن رسمی هنوز به‌طور ۱۰۰٪ کنترل نشده.

16 ماده و تبصره

موادِ قانون 16 ماده

ماده 1

اشخاص حقیقی و یا حقوقی وابسته به دستگاه های دولتی و یاخصوصی، ایرانی و یا خارجی که سازمان برنامه و بودجه و دستگاههای اجرائی میتوانند طبق ماده 22قانون برنامه و بودجه کشور خدمات مشاوره و فنی و بررسیها و مطالعات و تهیه پروژه هاو برآوردها و تهیه نقشه های اجرائی و نظارت در اجرا و نیز هر گونه خدماتی که مورد نیاز طرحها باشد به آنها ارجاع و با آنها قرارداد منعقد نمایند به پنج (5) طبقه بشرح زیر تقسیم و تعریف می شوند:

ماده 2

اصطلاحات دیگری که دراین آئیننامه بکار رفته طبق تعاریف مندرج در قانون برنامه و بودجه کشور می باشد.

ماده 3

صلاحیت کارشناسان (طبقه 1) سازمان از نظر تشخیص صلاحیت موسسات و شرکتهای مشاور و یا مهندس مشاور اشخاصی را بعنوان کارشناس می شناسد که واجد شرایط زیر باشند.

ماده 4

صلاحیت موسسه مشاوره و خدمات فنی ایرانی (طبقه2) سازمان موسسه ای را در بخش خصوصی بعنوان موسسه «مشاور» و یا «مهندس مشاور» صلاحیت دار می شناسد که واجد شرایط زیر باشد: الف ـ مدیر مسئول موسسه و یا در صورتی که موسسه دارای چند مدیر مسئول باشد لااقل یکی از آنها واجد شرایط کارشناس درجه 1 مشروح در بند 1 ماده 3 باشد. ب ـ موسسه در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی به ثبت رسیده باشد و تعهد نماید هر گونه تغییری که در وضع موسسه داده می شود پس از ثبت رسمی مراتب را بسازمان اطلاع دهد. پ ـ تمام سهام و یا سهمالشرکه موسسه بانام باشد. ت ـ تشکیلات فنی مجهزی با تعداد کادر فنی تمام وقت مورد نیاز در اختیار داشته باشد به قسمی که بتواند کلیه خدمات مشاوره فنی مورد نیاز را طبق جزئیاتی که در قرارداد خدمات محوله تعیین خواهد شد انجام دهد. ث ـ مدیران و مسئولان و کارشناسان موسسه ازهر حیث دارای حسن شهرت بوده ودر دستگاههای دولتی و بخش عمومی شاغل نباشند و در کارهائی که از قبیل پیمانکاری و یا تهیه و فروش مصالح و لوازمی که بطور مستقیم و غیر مستقیم با کارهای رشته های تخصصی موسسه و یا موضوع قراردادهای آنها ارتباط پیدا میکند و نظائر آن بطور مستقیم و غیر مستقیم فعالیت ننموده و بیش از آنچه در قانون منع مداخله کارمندان دولت در معاملات دولتی مصوب دیماه 1337 ذکر شده ذینفع نباشد و این مراتب در پرسشنامه یا فرمیکه توسط سازمان به آنها داده خواهد شد کتبا گواهی گردد. ج ـ مدیرعامل و یا مدیر مسئول بصورت تمام وقت در موسسه مشغول بوده ودر دستگاههای دیگر چه بخش عمومی و چه بخش خصوصی شاغل نباشد. چ ـ عضو جامعه مشاوران ایران (موضوع ماده 12) باشد.

ماده 5

صلاحیت شرکت مشاوره و خدمات فنی ایرانی (طبقه3) سازمان شرکتی را در بخش خصوصی بعنوان شرکت «مشاور» و یا «مهندس مشاور» صلاحیت دار میشناسد که واجد شرایط زیر باشد : الف ـ لااقل دو نفر از مدیران شرکت از شرکاء بوده وواجد شرایط کارشناس درجه (1) مشروح در بند 1 ماده 3 باشند. ب ـ شرکت از نوع شرکت با مسئولیت محدود و یا شرکت سهامی خاص (با نام) باشد. پ ـ شرکت دارای تشکیلات منظم و صحیح اداری و مالی باشد. ت ـ شرکت دارای سرمایه و اعتبار مالی کافی باشد بنحوی که در تاریخ انعقاد هر قرار داد با کارفرما طبق اسناد مثبته بتواند ثابت کند امکان تامین هزینه لااقل شش ماه کادر فنی و اداری وتجهیزات و خدمات مورد نیاز آن قرارداد را دارد. ث ـ واجد شرایط ردیفهای (ب) الی (چ) ماده 3 باشد.

ماده 6

سازمان از میان موسسات و شرکتهای مشاور خارجی متقاضی صلاحیت آن موسسه و یا شرکتی را بررسی و درصورت لزوم برای کار خاصی خواهد شناخت که واجد شرایط زیر باشد: الف ـ در کشور خود رسما به ثبت رسیده باشد و مدارک مربوط از طرف نمایندگی کنسولی شاهنشاهی در آن کشور گواهی شده باشد. ب ـ دارای تخصص و سابقه و تجربه ممتاز در رشته های مورد نظر بوده واین امر مورد گواهی مقامات رسمی صلاحیت دار خارجی و یامقامات دیگری مورد قبول و اعتماد سازمان باشد. پ ـ تعهد نماید قبل از امضاء قرارداد با سازمان و یادستگاههای اجرائی شعبه خود را در ایران در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی رسما به ثبت برساند و هر گونه تغییری که در وضع موسسه ثبت شده در ایران داده می شود پس از ثبت رسمی مراتب رابسازمان اطلاع دهد. ت ـ در انجام خدمات ارجاعی لااقل با یکی از شرکتهای مشاوره و خدمات فنی ایرانی (طبقه 3) بطور موثر و طبق برنامه ایکه باید قبل از انعقاد هر قرارداد به تصویب کارفرما رسیده باشد همکاری داشته باشد. ث ـ عضو جامعه مشاوران ایران (موضوع ماده 12) باشد.

ماده 7

صلاحیت موسسات خدمات فنی و مشاوره وابسته بدولت وبخش عمومی (طبقه 5) شناسائی صلاحیت موسسات فنی وابسته به دولت و بخش عمومی از طرف سازمان بعنوان موسسه مشاور و یامهندس مشاور منوط به حصول شرایط زیر می باشد: الف ـ دفتر یاموسسه دارای تشکیلات فنی مجهز باتعداد کادر فنی موردنیاز باشد. ب ـ از نظر طرحهای عمرانی بتواند وظائف و مسئولیتهائی که در موارد مشابه بعهده «موسسه مشاور» و یا «مهندس مشاور» وابسته به بخش خصوصی (طبقه 2و طبقه 3 و طبقه 4) واگذار می شود انجام داده و تقبل نماید و همچنین کلیه دستورالعملهائی که از طرف سازمان برای رعایت واقدام به موسسات «مشاور» و یا «مهندس مشاور» صادر می شود رعایت نماید. پ ـ مدیریت آن از استقلال کامل برخوردار بوده و از این نظر بصورت واحدی مستقل ازمجری طرح عمل نماید و خود اجرا کننده عملیات اجرائی طرحی که مطالعات و خدمات فنی آنرا بعهده دارد نباشد.

ماده 8

تائید صلاحیت و تصویب رتبه موسسات و شرکتهای مشاور و مهندس مشاور و همچنین تصویب هرگونه تغییراتی در صلاحیت ها و رتبه ها بعهده کمیته ای در سازمان بنام کمیته تائید صلاحیت مشاوران مرکب از رئیس سازمان و حداقل دو نفر از معاونان آن خواهد بود.

ماده 9

واحد مربوط در سازمان که عهده دار امور مشاوران است موظف است بر مبنای مواد این آئیننامه اطلاعات لازم را در مورد کارشناسان و موسسات مشاور و مهندسین مشاور جمع آوری نموده و طبق ضوابط سازمان آنها را در هر طبقه رتبه بندی نموده وتخصص آنها را تعیین و جهت تصویب به کمیته تائید صلاحیت مشاوران موضوع ماده 8 گزارش نماید.

ماده 10

سازمان موظف است با استفاده از ماشین های حسابگر مستمرا اطلاعات مربوط به موسسات و شرکتهای مشاور و مهندس مشاور شامل رشته های تخصصی و طبقه ورتبه و کار دست اجرای آنها را بهنگام کرده و بطورمنظم و یا برحسب درخواست و یامورد این اطلاعات را در دسترس دستگاههای اجرائی قرار دهد. دستگاههای اجرائی طرف قرارداد با موسسات و شرکتهای مشاور و مهندس مشاور موظف اند در پایان کار مورد قرارداد هر مشاور و یا در هر زمان که سازمان درخواست کند مشاور را با توجه به کیفیت خدمات انجام شده، نحوه کار، دقت و صحت عمل و ضوابط دیگری که از طرف سازمان تعیین میگردد مورد ارزشیابی قرار داده و نتایج این ارزشیابی راکتبا به سازمان اعلام دارند تا پس از بررسی در طبقه بندی و رتبه بندی و یا تغییرات آن ملحوظ گردد.

ماده 11

کمیته تائید صلاحیت مشاوران در موارد زیر کارشناس یاموسسه یا شرکت را بطور دائم و یا برای مدتی محدود از فهرست مشاوران و مهندسان مشاور حذف و یا به او تنزل رتبه خواهد داد. الف ـ در صورتیکه نتایج ارزشیابی های موضوع ماده 10 چنین اقدامی را توجیه نماید. ب ـ در صورتی که مشاورعوامل فنی و علمی و تشکیلاتی لازم را برای انجام وظائف خود طبق حدود خدمات مشروح در قرارداد مربوط بموقع فراهم نساخته و یا دقت لازم و متعارف که از یک کارشناس و یا موسسه مشاور و یا مهندس مشاور انتظار میرود در انجام وظائف خود اعمال نکرده باشد. پ ـ در صورتی که در اقدامات حرفه ای خود منافع حقه کارفرما راملحوظ نکرده ویا رعایت بی طرفی و بی نظری کامل را نکرده باشد. ت ـ در صورتیکه در محاسبات فنی دقت لازم رانکرده ودرنتیجه پروژه ناصحیح شده و یابرآورد با هزینه واقعی عملیات تفاوت غیر متعارفی داشته باشد. ث ـ در صورتیکه نظارت دراجرای طرح در سطح قابل قبولی نبوده و یا عملیات انجام شده یا پروژه تفصیلی مطابقت نداشته باشد. ج ـ در صورتیکه گزارشهای لازم را طبق ضوابط و دستورالعملهای سازمان بموقع تسلیم نکرده باشد. چ ـ در صورتیکه هر یک از شرایط مقرر در فصل دوم این آئیننامه را فاقد شود.

ماده 12

به منظور تسهیل و کمک در امر تشخیص صلاحیت کارشناسان و موسسات و شرکتهای مشاور و مهندس مشاور همچنین نظارت در رعایت ضوابط و نظام فنی از طرف این موسسات و شرکتها و فراهم کردن امکان تماس کامل بین موسسات و شرکتهای مشاور ایرانی و موسسات نظیر خارجی و نیز استفاده از نظرات دسته جمعی موسسات و شرکتهای مشاور و مهندس مشاور در مورد تهیه دستورالعمل هاو روشها واموری که بنحوی باخدمات آنها ارتباط دارد این موسسات و شرکتها جامعه ای طبق مقررات و قوانین کشور تشکیل خواهند داد.سازمان در مورد مسائل وامور مربوط به موسسات و شرکتهای مشاور و مهندس مشاور فقط با این جامعه تماس خواهد داشت.

ماده 13

در موارد استثنائی و خاص که برای انجام خدمات فنی مورد نیاز طرح های عمرانی استفاده از دفتر فنی و یاموسسه وابسته به شرکتهای پیمانکاری و یا سازندگان و یا فروشندگان (اعم از وابستگی مستقیم و یا غیر مستقیم) به پیشنهاد دستگاه اجرائی و تائید سازمان الزام آور باشد سازمان می تواند با توجه بکار مورد نظر و شرایط خاص آن کادر فنی و تخصص و تجربه دفتر یاموسسه معرفی شده را بررسی و در صورت واجد بودن شرایط با رعایت نکات مشروح در بندهای زیر استفاده از چنین دفتر و یاموسسه ای را ا جازه دهد.

ماده 14

سازمان طرح های عمرانی را از نظر خدمات فنی و مشاوره مورد نیاز و تخصص موسسات و شرکت های مشاور به انواع متناسب تقسیم و ضمن فهرست های موضوع ماده 11آئیننامه ارجاع کار به مهندسان مشاور و موسسات علمی و تخصصی در اختیار دستگاههای اجرائی و موسسات مشاور قرار خواهد داد تقسیم بندی انواع طرحها لااقل برای مدت یکسال معتبر است و سازمان می تواند با توجه به احتیاجات برنامه ها و طرح های عمرانی در آن تجدید نظر نماید. خدمات فنی و مشاوره و مهندسی موردنیاز در هر طرح عمرانی شامل کلیه تخصص ها و خدمات مورد نیاز برای انجام آن طرح می باشد بدین منظور موسسات و یا شرکت های مهندسی مشاور وخدمات فنی و مشاوره باید کلیه متخصصین و کارشناسان موردنیاز برای انجام صحیح خدمات رادر اختیار داشته و یا با شرایطی که در هر مورد ضمن شرایط قرارداد از طرف کارفرما تعیین خواهد شد کارشناسان و متخصصین موردنیاز را تامین نمایند. مسئولیت حسن انجام کلیه خدمات مرجوعه به موسسه یا شرکت مشاوره و خدمات فنی بعهده مسئولان قانونی موسسه یا شرکت طرف قرارداد می باشد و در عین حال شرکت یاموسسه مزبور موظف است نقشه ها و یا مشخصات فنی و یا اسناد و مدارک فنی را که توسط شرکت یا موسسه تهیه می شود علاوه بر امضاء مسئول یامسئولان قانونی شرکت بامضاء کارشناسی که ضمن واجد بودن شرایط کارشناس درجه یک صلاحیت او بعنوان امضاء کننده در رشته تخصصی مربوط به تائید سازمان رسیده باشد برساند و این کارشناسان با امضاء نقشه ها و مشخصات و مدارک فنی مربوط به تخصص خود صحت آنرا تائید نمایند.

ماده 15

بمنظور استفاده از تجربیات و نظریات متخصصین و کارشناسان ممتازی که در سایر دستگاههای بخش عمومی و یا خصوصی اشتغال دارند سازمان برنامه و بودجه می تواند افراد واجد شرایطی را که صلاحیت آنها به تائید کمیته موضوع ماده 8 رسیده باشد بعنوان کارشناسان ممتاز شناخته و درصورت لزوم کارت شناسائی با ذکر تخصص آنها صادر نماید و یا ضمن فهرست خاصی به دستگاههای متقاضی معرفی نماید.

ماده 16

سازمان و دستگاه های اجرائی در صورت احتیاج میتوانند از خدمات کارشناسان ممتاز در بررسی های مربوط به طرح های عمرانی و همچنین حل مسائل و رفع مشکلاتی که ضمن تهیه و اجرای طرحها با آن روبرو میشوند با رعایت شرایط زیر استفاده نمایند: الف ـ مدت خدمات باید کوتاه بوده و از چهل ساعت در هر ماه و یا جمعا 120 روز در هر سال تجاوز ننماید. ب ـ کارشناس ممتاز مورد نظر در استخدام دستگاهی که قصد استفاده از خدمات اورا دارد نباشد. پ ـ در صورتیکه کارشناس ممتاز مورد نظر در استخدام دستگاههای بخش عمومی و یا موسسات علمی دیگری باشد موافقت آن دستگاه در استفاده از خدمات موقت کارشناس کسب گردیده باشد. ت ـ استفاده از کارشناس ممتاز بصورت شرکت در کمیسیونها و کمیته های مربوط که تحت نظر کارشناسان دستگاه استفاده کننده تشکیل می شود بوده و خدمات کارشناسان ممتاز انحصارا محدود به توصیه و مشورت و یا کمک در تهیه گزارشهای مورد نیاز باشد. ث ـ کارشناس مورد نظر در مسئله و یا کار مورد بررسی بطور مستقیم و یا غیرمستقیم ذینفع و یا موظف نباشد. حق الزحمه کارشناسان ممتاز بعنوان حق التحقیق و یا طبق مقررات مشروح در ماده 44 آئیننامه معاملات دولتی پرداخت خواهد گردید.

موارد مرتبط 4

مقرراتِ مرتبط 2

فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمی‌شود.

نظرها و یادداشت‌ها

نظرها پس از بررسی نمایش داده می‌شوند.

Designed & Developed by Hamed Rostami, Eng. & Attorney — © All Rights Reserved حامد رستمی، مهندس و وکیل دادگستری حقوق، با نگاهِ هوش مصنوعی و الگوریتم اینستاگرام تلگرام لینکدین