قانون
🔒قانون مدنی
🔒ماده 822
★
حق ش فعه قابل ا سقاط است و ا سقاط آن بهر چیزی که دلالت بر صرف نظر کردن از حق مزبور نماید واقع میشود.
شرحِ ساده و مثال
- به زبانِ ساده
- حق شفعه را میتوان از بین برد و ساقط کرد. هر عمل یا حرفی که نشان دهنده این باشد که فرد از حق شفعه خود صرفنظر کرده است، برای ساقط شدن این حق کافی است.
- مثال
- اگر شریک پس از فروش سهم توسط شریک دیگر، به خریدار بگوید «مبارک باشد، من کاری با این معامله ندارم»، حق شفعه او ساقط میشود.
- نکتهٔ کاربردی
- اسقاط حق شفعه نیاز به تشریفات خاصی ندارد و با هر رفتار متعارفی که دلالت بر انصراف دارد محقق میشود.
این متن با کمکِ هوش مصنوعی و گاه با کنترلِ کارشناس، به زبانِ ساده تهیه شده؛ برای پروندهٔ خودتان با وکیل مشورت کنید. گاه عبارتها در هر پرونده معنای خاصِ خود را دارند و ممکن است خطا داشته باشد.
پرسشهایی که این ماده پاسخ میدهد
آیا حق شفعه قابل اسقاط است؟
بله، حق شفعه قابل اسقاط است.
اسقاط حق شفعه چگونه محقق میشود؟
به هر چیزی که دلالت بر صرفنظر کردن از حق مزبور نماید واقع میشود.
دیدنِ این ماده در متنِ کاملِ قانون ←
موارد مرتبط 8
دکترین 8
-
مقاله
استناد
به این صفحه
گفتاری در باب «حق و حکم» فراتر از یک بحث حقوقی
مواد 822 و 823 قانون مدنی
-
مقاله
استناد
به این صفحه
وجود مال غیر منقول — فوریت در اعلام اراده خود مبنی بر
ماده 822 قانون مدنی به طور کلی بیان داشته حق شفعه قابل اسقاط است
-
مقاله
استناد
به این صفحه
در اسقاط حق شفعه قبل از پیدایش آن در بین فقها و
ماده 822 قانون مدنی به طور کلی بیان داشته حق شفعه قابل اسقاط است
-
مقاله
استناد
به این صفحه
قابلیت تقسیم داشتن ملک — فوریت در اعلام اراده خود مبنی بر
ماده 822 قانون مدنی به طور کلی بیان داشته حق شفعه قابل اسقاط است
-
مقاله
استناد
به این صفحه
در اسقاط حق شفعه قبل از پیدایش آن در بین فقها و
ماده 822 قانون مدنی به طور کلی بیان داشته حق شفعه قابل اسقاط است
-
مقاله
مبتنی بر
به این صفحه
مبیع است نه ایجاد یا پیدایش حق شفعه — آیا وجود خیار حق فسخ در قرارداد
ماده 822 قانون مدنی حق شفعه پس از فوت احدی از شرکا به وراث منتقل می شود
-
مقاله
مبتنی بر
به این صفحه
مبیع است نه ایجاد یا پیدایش حق شفعه — آیا حق شفعه به وراث منتقل می
ماده 822 قانون مدنی حق شفعه پس از فوت احدی از شرکا به وراث منتقل می شود
-
مقاله
مبتنی بر
به این صفحه
مبیع است نه ایجاد یا پیدایش حق شفعه — آیا حق شفعه به وراث منتقل می
ماده 822 قانون مدنی حق شفعه پس از فوت احدی از شرکا به وراث منتقل می شود
فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمیشود.
