Ailexa — هوش مصنوعی + قانون home صفحه اصلی (کلاسیک)
حوزهٔ جستجوی شما حدوداً در چه زمینه‌ای است:
در جست‌جوی چه هستید؟ بعد از انتخابِ آنچه می‌خواهید، در کادرِ جستجوی بالا موضوع را بنویسید و «بگرد» را بزنید. کانال تلگرام پادکست‌ها و تدریس‌هاصفحهٔ من

انطباق دقیق این متن با متن رسمی هنوز به‌طور ۱۰۰٪ کنترل نشده.

اقسام وصیت نامه برحسب قانون امور حسبی وصیت نامه باید به یکی از طرق رسمی خود نوشت یا سری تنظیم گردد والا در مراجع رسمی قابل پذیرش نیست، مگر اینکه وراث به صحت آن اقرار کرده باشند <a class="artref" href="/ماده/ماده-291-a_raw080610252162">ماده ۲۹۱ قانون امور حسبی</a>). (البته خواهیم دید شورای نگهبان این ماده را خلاف شرع اعلام کرده است. وصیت نامه رسمی - وصیت نامه رسمی حتماً می بایست در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شود و اعتبار آن نیز به طوری است که برای اسناد تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی مقرر است ماده ۲۷۷) قانون امور حسبی. لازم نیست که وصیت نامه رسمی توسط شخص موصی امضا شود، بلکه برای تنظیم انشای این قسم از وصیت نامه می توان وکیل گرفت صفایی و جواهر کلام، وصیت، ارث، شفعه ش (۲۱). وصیت نامه خود نوشت وصیت نامه ای است که تمامی آن به خط موصی نوشته شده و دارای تاریخ، روز و ماه و سال به خط موصی بوده باشد (<a class="artref" href="/ماده/ماده-278-a_raw080610252150">ماده ۲۷۸ قانون امور حسبی</a>). برای اشخاص بی سواد امکان تنظیم وصیت نامه خود نوشت وجود ندارد. وصیت نامه سری - وصیت نامه ای است که ممکن است به خط دیگری باشد، ولی در هر صورت باید به امضای موصی برسد و به ترتیبی که برای امانت اسناد در قانون ثبت اسناد مقرر گردیده، در اداره ثبت اقامتگاه موصی به امانت گذاشته میشود (<a class="artref" href="/ماده/ماده-279-a_raw080610252151">ماده ۲۷۹ قانون امور حسبی</a>). اشخاصی که سواد خواندن و نوشتن ندارند، نمی توانند وصیت نامه سری تنظیم کنند. ۶- آیا وصیت نامه ای که به هیچ یک از طرق رسمی خود نوشت و سری تنظیم نشده باشد اعتبار قانونی دارد؟ هر چند <a class="artref" href="/ماده/ماده-291-a_raw080610252162">ماده ۲۹۱ قانون امور حسبی</a> در این باره بیان داشته هر وصیتی که به ترتیب مذکور در این فصل واقع نشده باشد، در مراجع رسمی پذیرفته نیست، مگر اینکه اشخاص ذی نفع در ترکه به صحت وصیت اقرار نمایند، اما شورای نگهبان در نظریه شماره ۲۶۳۹ مورخه ۶۷/۸/۴ مقرر داشته ... به طور کلی اعتبار وصیت نامه مانند سایر اسناد در صورتی موافقان نسخ <a class="artref" href="/ماده/ماده-291-a_raw080610252162">ماده ۲۹۱ قانون امور حسبی</a> دکتر صفایی دکتر لنگرودی و دکتر محقق داماد و اداره حقوقی قوه قضائیه و رویه محاکم دادگستری دکتر صفایی بیان می دارد، به نظر میرسد اگر بتوان وصیت نامه فاقد تشریفات قانونی یا وصیت شفاهی را با شهادت شهود اثبات کرد صحت و اعتبار آن پذیرفتنی است هر چند که وارثان به اعتبار آن اقرار نکرده باشند، زیرا عدم اقرار وراث مانع از احراز صحت وصیت بر اساس سایر ادله نیست. این دیدگاه که با نظر فقهای امامیه و روایات وارده انطباق دارد در قسمت اخیر نظریه ۲۶۳۹ شورای محترم نگهبان مورخ ۶۷/۸/۴ نیز پذیرفته شده است و رویه بسیاری از محاکم نیز آن را تأیید میکند. مخالفان نسخ <a class="artref" href="/ماده/ماده-291-a_raw080610252162">ماده ۲۹۱ قانون امور حسبی</a> - دکتر کاتوزیان و دکتر امامی دکتر کاتوزیان در این باره بیان میدارد شورای نگهبان اعلام کرده است که <a class="artref" href="/ماده/ماده-291-a_raw080610252162">ماده ۲۹۱ قانون امور حسبی</a> برخلاف موازین شرع است. ولی این اعلام اعتبار قانون موجود را از بین نمی برد. پس تا تصمیم نهایی مجلس شورای اسلامی با رویه قضایی است که شیوه متناسب برای همگام ساختن متون قانون مدنی و امور حسبی را با مبنای اسلامی معین کند. البته تأکید دکتر کاتوزیان بیشتر بر عدم اعتبار وصیت نامه بر اساس شهادت شهود است. محاکم نیز علی الاصول توجه چندانی به وصیت نامه شفاهی که صرفاً با شهادت شهود اما وصیت نامه کتبی عادی مورد بررسی قرار میگیرد.

موادِ قانونیِ مستند در این صفحه 3

موارد مرتبط 5

مواد مرتبط 1

مقرراتِ مرتبط 2

فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمی‌شود.

نظرها و یادداشت‌ها

نظرها پس از بررسی نمایش داده می‌شوند.

Designed & Developed by Hamed Rostami, Eng. & Attorney — © All Rights Reserved حامد رستمی، مهندس و وکیل دادگستری حقوق، با نگاهِ هوش مصنوعی و الگوریتم اینستاگرام تلگرام لینکدین