Ailexa — هوش مصنوعی + قانون home صفحه اصلی (کلاسیک)
حوزهٔ جستجوی شما حدوداً در چه زمینه‌ای است:
در جست‌جوی چه هستید؟ بعد از انتخابِ آنچه می‌خواهید، در کادرِ جستجوی بالا موضوع را بنویسید و «بگرد» را بزنید. کانال تلگرام پادکست‌ها و تدریس‌هاصفحهٔ من

انطباق دقیق این متن با متن رسمی هنوز به‌طور ۱۰۰٪ کنترل نشده.

ازدواج با مادر زن پس از طلاق همسر خ. م.: در صورتجلسه نشست قضایی که در تاریخ 10 فروردین 1387 در استان فارس و شهر آباده برگزار شده است، موضوع ازدواج با مادر زن پس از طلاق همسر مورد بررسی قرار گرفته است. پرسش مطرح شده این است که آیا جدایی از همسر قانونی، ازدواج با مادر زن سابق را مجاز می‌سازد، در حالی که مرد با مادر زن خود ارتباط برقرار کرده و به مرحله دخول رسیده است. نظر هیات عالی بر اساس بند (1) <a class="artref" href="/ماده/ماده-1047-a_0815110236703">ماده 1047 قانون مدنی</a> بیان می‌کند که نکاح بین مرد و مادر زن او از هر درجه‌ای ممنوع و دائمی است و این حرمت ابدی حتی با طلاق همسر از بین نمی‌رود. همچنین، زنا با مادر زن خللی به نکاح دختر زانیه با شوهرش وارد نمی‌کند. نظر اتفاقی نیز به مواد 1045، 1047 و 1055 قانون مدنی اشاره دارد و تصریح می‌کند که به صرف وقوع عقد نکاح، حرمت ابدی بین مرد و مادر زن ایجاد می‌شود و نیازی به زناشویی نیست. در نتیجه، ازدواج با مادر زن سابق به هیچ عنوان مجاز نیست. صورتجلسه نشست قضایی تاریخ برگزاری: 1387/01/10 برگزار شده توسط: استان فارس/ شهر آباده موضوع ازدواج با مادر زن پس از طلاق همسر پرسش فردی با دختری ازدواج می‌کند. پس از ازدواج با آن دختر به دلیل مطلقه بودن مادر آن دختر، مرد با مادر آن دختر (مادر زن خود) ارتباط برقرار می‌کند و تا مرحله دخول پیش می‌رود. کم کم این دلبستگی باعث جدایی و متارکه این فرد با همسر قانونی خود می‌شود و پس از جدایی، ایشان قصد ازدواج با هم را دارند (یعنی فرد مذکور با مادر زن سابق خود). آیا این جدایی موجب حلیّت ازدواج با مادرزن سابق می‌شود؟ نظر هیئت عالی به موجب بند (1) <a class="artref" href="/ماده/ماده-1047-a_0815110236703">ماده 1047 قانون مدنی</a>، نکاح بین مرد و مادرزن او از هر درجه که باشد اعم از نسبی و رضاعی ممنوع دائمی است و حرمت ابدی ایجاد می‌شود. بنابراین، مرد نمی‌تواند با مادرزن خود ازدواج کند هر چند همسر خود را مطلقه کرده باشد. ولی باید توجه داشت زنا با مادرزن، خللی به نکاح دختر زانیه با شوهرش وارد نمی‌کند. نظر اتفاقی مواد 1045، 1047 و 1055 قانون مدنی، اصولاً به صرف وقوع عقد نکاح مرد و زنی، بین مادر آن زن و مرد حرمت ابدی ایجاد می‌شود و نیازی به زناشویی هم نیست. در ضمن زنا با مادر زن وفق قسمت دوم <a class="artref" href="/ماده/ماده-1055-a_0815110236711">ماده 1055 قانون مدنی</a>، خللی به نکاح دختر زن زانیه با شوهرش وارد نمی‌کند.

موادِ قانونیِ مستند در این صفحه 2

موارد مرتبط 12

مواد مرتبط 3

فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمی‌شود.

نظرها و یادداشت‌ها

نظرها پس از بررسی نمایش داده می‌شوند.

Designed & Developed by Hamed Rostami, Eng. & Attorney — © All Rights Reserved حامد رستمی، مهندس و وکیل دادگستری حقوق، با نگاهِ هوش مصنوعی و الگوریتم اینستاگرام تلگرام لینکدین