Ailexa — هوش مصنوعی + قانون home صفحه اصلی (کلاسیک)
حوزهٔ جستجوی شما حدوداً در چه زمینه‌ای است:
در جست‌جوی چه هستید؟ بعد از انتخابِ آنچه می‌خواهید، در کادرِ جستجوی بالا موضوع را بنویسید و «بگرد» را بزنید. کانال تلگرام پادکست‌ها و تدریس‌هاصفحهٔ من

انطباق دقیق این متن با متن رسمی هنوز به‌طور ۱۰۰٪ کنترل نشده.

اعتراض به حفر چاه عمیق در زمین مجاور خ. م.: در نشست قضایی که در تاریخ 1387/05/03 در استان گلستان برگزار شد، موضوع اعتراض به حفر چاه عمیق در زمین مجاور مورد بررسی قرار گرفت. پرسش اصلی این بود که آیا صاحب زمین مجاور می‌تواند به حفر چاه عمیق اعتراض کند و وزارت نیرو در این زمینه چه مقرراتی وضع کرده است. نظر هیات عالی بر اساس <a class="artref" href="/ماده/ماده-137-a_0815110235781">ماده 137 قانون مدنی</a> بیان می‌کند که حریم چاه برای مصارف آب شرب و زراعت تعیین شده و حفر چاه و قنات نیازمند اجازه و نظارت وزارت نیرو است. این وزارتخانه می‌تواند حفر چاه را در برخی مناطق ممنوع کند و در خصوص چاه‌های مصرف خانگی، رعایت حریم مجاورین ضروری است. همچنین، نظر اتفاقی به ماده 3 قانون توزیع عادلانه آب مصوب 1361 اشاره دارد که بر اساس آن، حفر هر نوع چاه باید با مجوز سازمان آب انجام شود و در صورت اعتراض، صاحب اراضی مجاور می‌تواند به دادگاه مراجعه کند. به طور کلی، این نشست بر اهمیت رعایت حقوق مجاورین و الزامات قانونی در حفر چاه‌ها تاکید کرده است. صورتجلسه نشست قضایی تاریخ برگزاری: 1387/05/03 برگزار شده توسط: استان گلستان/ شهر آق قلا موضوع اعتراض به حفر چاه عمیق در زمین مجاور پرسش چنان‌چه مزرعه‌داری قصد حفر چاه عمیق داشته باشد، آیا صاحب زمین مجاور می‌تواند به این اقدام اعتراض کند؟ وزارت نیرو در این رابطه چه مقرراتی را وضع کرده و فروض مختلف آن چیست؟ نظر هیئت عالی نشست قضایی (1) مدنی: حریم چاه برای آب خوردن و زراعت در <a class="artref" href="/ماده/ماده-137-a_0815110235781">ماده 137 قانون مدنی</a>، تعیین شده است. لیکن احداث چاه و قنات با اجازه و نظارت وزارت نیرو انجام می‌شود و دولت می‌تواند برای حفظ حقوق صاحبان چاه‌ها و قنوات، حفر چاه را در پاره‌ای از نقاط ممنوع سازد. در مورد چاه‌های مصرف خانگی و آشامیدنی که با ظرفیت مشخص قانونی (با ظرفیت بیست و پنج متر مکعب در روز) حفر می‌شود، رعایت حریم مجاورین و چاه‌های آنان ضرورت دارد و ملاک ورود ضرر به چاه سابق است که باید به اثبات رسد. نظر اتفاقی ب. ت. ب. ماده 3 قانون توزیع عادلانه آب مصوب 1361،‌ حفر هر نوع چاه اعم از عمیق و نیمه عمیق باید با مجوز و پروانه سازمان آب باشد. این سازمان برابر نظر کارشناسی در خصوص تخمین آب‌های زیرزمینی آن منطقه و رعایت حریم قانونی مبادرت به صدور پروانه می‌نماید و صاحب اراضی مجاور چنان‌چه نسبت به پروانه صادر شده معترض باشند،‌ می‌توانند به دادگاه محل زمین مراجعه کنند.

موادِ قانونیِ مستند در این صفحه 1

موارد مرتبط 15

نشست‌های قضایی 7

مواد مرتبط 1

دکترین 2

فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمی‌شود.

نظرها و یادداشت‌ها

نظرها پس از بررسی نمایش داده می‌شوند.

Designed & Developed by Hamed Rostami, Eng. & Attorney — © All Rights Reserved حامد رستمی، مهندس و وکیل دادگستری حقوق، با نگاهِ هوش مصنوعی و الگوریتم اینستاگرام تلگرام لینکدین