Ailexa — هوش مصنوعی + قانون home صفحه اصلی (کلاسیک)
حوزهٔ جستجوی شما حدوداً در چه زمینه‌ای است:
در جست‌جوی چه هستید؟ بعد از انتخابِ آنچه می‌خواهید، در کادرِ جستجوی بالا موضوع را بنویسید و «بگرد» را بزنید. کانال تلگرام پادکست‌ها و تدریس‌هاصفحهٔ من

انطباق دقیق این متن با متن رسمی هنوز به‌طور ۱۰۰٪ کنترل نشده.

مصادیق ایفای دین از جانب غیرمدیون خ. م.: در صورتجلسه نشست قضایی که در تاریخ 1384/12/04 در استان یزد برگزار شد، موضوع اصلی بحث، مصادیق ایفای دین از سوی غیرمدیون بود. پرسش اساسی مطرح شده این بود که آیا شخص ثالث می‌تواند به نمایندگی از محکومٌ‌علیه، بدهی مالی را پرداخت کند یا خیر. هیات عالی به این نتیجه رسید که پرداخت بدهی محکومٌ‌علیه توسط شخص ثالث بلامانع است و در صورتی که این پرداخت با اجازه مدیون انجام گیرد، شخص ثالث می‌تواند برای استرداد وجه پرداخت شده به مدیون مراجعه کند. در غیر این صورت، این پرداخت به عنوان پرداخت تبرعی تلقی شده و شخص ثالث حق مراجعه به مدیون را نخواهد داشت. این نظر بر اساس <a class="artref" href="/ماده/ماده-267-a_0815110235913">ماده 267 قانون مدنی</a> است که اجازه ایفای دین از سوی غیرمدیون را حتی بدون اجازه مدیون می‌دهد. همچنین، نظر اتفاقی به صراحت تبصره ماده 34 قانون اجرای احکام مدنی اشاره دارد که در آن تصریح شده است که شخص ثالث می‌تواند به جای محکومٌ‌علیه، مالی معرفی کند تا از طریق اجرای احکام به فروش برسد. صورتجلسه نشست قضایی تاریخ برگزاری: 1384/12/04 برگزار شده توسط: استان یزد/ شهر یزد موضوع مصادیق ایفای دین از جانب غیرمدیون پرسش آیا شخص ثالث می‌تواند از طرف محکومٌ‌علیه، جهت پرداخت بدهی محکومٌ‌علیه مالی معرفی کند؟ نظر هیئت عالی نشست قضایی (*4) مدنی: پرداخت بدهی محکومٌ‌علیه از طرف شخص ثالث بلااشکال است. در نهایت اگر شخص ثالث با اجازه‌ مدیون محکومٌ‌به را پرداخت کند، می‌تواند برای استرداد وجه پرداخت شده به مدیون مراجعه کند لیکن در صورتی‌که این پرداخت بدون اجازه مدیون باشد پرداخت‌کننده حق مراجعه به مدیون را ندارد و در واقع این پرداخت تبرعی بوده و پرداخت‌کننده قصد مطالبه آن را نداشته، حکم <a class="artref" href="/ماده/ماده-267-a_0815110235913">ماده 267 قانون مدنی</a> هم به شکلی است که مرقوم شد. نظر اتفاقی ب. ت. ب. <a class="artref" href="/ماده/ماده-267-a_0815110235913">ماده 267 قانون مدنی</a> که اشعار داشته «ایفای دین از جانب غیرمدیون هم جایز است اگر چه از طرف مدیون اجازه نداشته باشد» و با صراحت تبصره ماده 34 قانون اجرای احکام مدنی که شخص ثالث نیز می‌تواند به جای محکومٌ‌علیه برای استیفای محکومٌ‌به، مالی معرفی کند، شخص ثالث می‌تواند جهت پرداخت دیون محکومٌ‌علیه مال معرفی کند تا توسط اجرای احکام به فروش برسد.

موادِ قانونیِ مستند در این صفحه 1

موارد مرتبط 45

آرای مرتبط 1

نظریات مشورتی 2

مواد مرتبط 2

دکترین 40

فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمی‌شود.

نظرها و یادداشت‌ها

نظرها پس از بررسی نمایش داده می‌شوند.

Designed & Developed by Hamed Rostami, Eng. & Attorney — © All Rights Reserved حامد رستمی، مهندس و وکیل دادگستری حقوق، با نگاهِ هوش مصنوعی و الگوریتم اینستاگرام تلگرام لینکدین