Ailexa — هوش مصنوعی + قانون home صفحه اصلی (کلاسیک)
حوزهٔ جستجوی شما حدوداً در چه زمینه‌ای است:
در جست‌جوی چه هستید؟ بعد از انتخابِ آنچه می‌خواهید، در کادرِ جستجوی بالا موضوع را بنویسید و «بگرد» را بزنید. کانال تلگرام پادکست‌ها و تدریس‌هاصفحهٔ من

انطباق دقیق این متن با متن رسمی هنوز به‌طور ۱۰۰٪ کنترل نشده.

نظریه مشورتی شماره 7/96/1745 مورخ 1396/07/30 خ. م.: موضوع استعلام درباره وظایف و اختیارات قاضی مشاور در دادگاه خانواده بر اساس ماده 2 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 است. در پاسخ به این پرسش‌ها، اداره کل حقوقی قوه قضاییه اعلام کرده است که قاضی مشاور در فرآیند دادرسی دخالتی ندارد و تنها رئیس یا دادرس علی‌البدل مسئول مدیریت جلسه است. بنابراین، قاضی مشاور نمی‌تواند به‌طور مستقل به دعوی رسیدگی کند و در صورت عدم حضور او در جلسه، موظف به اظهارنظر نیست. همچنین، رئیس دادگاه نمی‌تواند به دلیل مخالفت با نظر قاضی مشاور، سوالات وی را در صورتجلسه ثبت نکند، زیرا نظرات قاضی مشاور باید در صورتجلسه درج شود. تاریخ نظریه: 1396/07/30 شماره نظریه: 7/96/1745 شماره پرونده: 1917-16/9-95 استعلام: ب. ت. ب. نص ماده 2 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 به سوالات اینجانب پاسخ فرمائید 1- آیا در حضور ریاست محترم شعبه قاضی مشاور مجاز به رسیدگی به دعوی م. ب. یا خیر؟ چنانچه پاسخ منفی باشد آیا ریاست محکمه به لحاظ مخالفت با نظر قاضی مشاور می‌تواند سئوالات وی را در صورتجلسه منعکس ننماید یا خیر؟ 2- آیا قاضی مشاور می‌تواند به لحاظ اینکه در جلسه رسیدگی به پرونده حاضر نبوده است از اعلام نظر خودداری نماید؟ نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه: 1- قاضی مشاور دادگاه خانواده در انجام دادرسی مداخله‌ای ندارد و تکلیف یا اختیار برای برگزاری جلسه دادرسی ولو با موافقت رئیس یا دادرس علی‌البدل دادگاه ندارد؛ زیرا رسیدگی در این دادگاه بر عهده رئیس یا دادرس علی‌البدل مربوط است، اما ب. ت. ب. اینکه قاضی مشاور باید راجع به دعوا اظهارنظر نماید، اگر در حین دادرسی سوالی از اصحاب دعوا داشته باشد، می‌تواند با اجازه رئیس یا دادرس علی‌البدل دادگاه، آن را مطرح نماید و در هر حال انجام دادرسی و مدیریت جلسه رسیدگی بر عهده قاضی رسیدگی‌کننده است. 2- از ماده 2 قانون حمایت خانواده 1391 استنباط می‌شود که دادگاه خانواده با حضور رئیس یا دادرس علی‌البدل و قاضی مشاور تشکیل می‌شود و همان قاضی مشاوری که جلسه دادگاه با حضور وی تشکیل شده است، باید ظرف سه روز از ختم دادرسی به طور مکتوب و مستدل در مورد موضوع دعوا اظهارنظر نماید. بنابراین، قاضی مشاوری که در جلسه دادرسی حاضر نبوده است، تکلیفی به اظهارنظر راجع به موضوع دعوای مطروحه ندارد.

موارد مرتبط 30

آرای مرتبط 12

نظریات مشورتی 17

مواد مرتبط 1

فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمی‌شود.

نظرها و یادداشت‌ها

نظرها پس از بررسی نمایش داده می‌شوند.

Designed & Developed by Hamed Rostami, Eng. & Attorney — © All Rights Reserved حامد رستمی، مهندس و وکیل دادگستری حقوق، با نگاهِ هوش مصنوعی و الگوریتم اینستاگرام تلگرام لینکدین