Ailexa — هوش مصنوعی + قانون home صفحه اصلی (کلاسیک)
حوزهٔ جستجوی شما حدوداً در چه زمینه‌ای است:
در جست‌جوی چه هستید؟ بعد از انتخابِ آنچه می‌خواهید، در کادرِ جستجوی بالا موضوع را بنویسید و «بگرد» را بزنید. کانال تلگرام پادکست‌ها و تدریس‌هاصفحهٔ من

انطباق دقیق این متن با متن رسمی هنوز به‌طور ۱۰۰٪ کنترل نشده.

۱۶ - آیا نسبت به ملکی که در رهن است می توان دستور فروش صادر کرد؟ عده ای معتقدند در این فرض نیز همانند در بازداشت بودن ملک قابلیت صدور دستور فروش وجود نداشته و درخواست باید رد شود. اما عده ای دیگر معتقدند صدور دستور فروش در این فرض با حفظ حقوق مرتهن مانع قانونی ندارد. اداره حقوقی قوه قضائیه در نظریه شماره ۷/۱۹۶/۲۲۶۷ مورخ ۱۳۹۶/۹/۲۲ نظر دوم را تأیید کرده و این گونه بیان داشت: ... اولاً، دستور فروش مذکور با اشکالی مواجه نیست زیرا حتی اگر دادگاه در زمان صدور این دستور از رهن بودن ملک مطلع باشد، دستور فروش آن را با حفظ حقوق مرتهن صادر می کند. ثانی، اجرای دستور فروش منوط به فک رهن یا جلب رضایت مرتهن است و بدون رضایت مرتهن امکان فروش ملک مرهونه و پرداخت طلب مرتهن از سوی اجرای احکام وجود ندارد. ۱۷- درخواست فروش به طرفیت کلیه شرکا درخواست دستور فروش ملک مشاع باید به طرفیت کلیه شرکا مطرح شود والا با قرار رد درخواست مواجه خواهد شد و این قرار نیز غیر قابل تجدید نظر خواهی است. ۱۸ - آیا زوجه می تواند درخواست فروش ملک همسر متوفای خود را بدهد؟ ب. ت. ب. <a class="artref" href="/ماده/ماده-948-a_0815110236597">ماده ۹۴۸ قانون مدنی</a> در صورت امتناع ورثه از اداء قیمت اموال غیر منقول به زوجه وی میتواند حق خود را از عین اموال استیفا کند، بنابراین در این حالت اموال غیر منقول موضوع ارث وثیقة طلب زوجه از جهت میراث م. ب.. به عبارت دیگر ز. ن. ب. اموال مذکور دارای حق عینی بوده و وراث تا پرداخت حق زوجه حق تصرف و تغییر و انتقال عین اموال غیر منقول را ندارند که ب. ت. ب. مراتب و وجود حق عینی برای زوجه در دعوای تقسیم با فروش مال مشاعی لزوماً وی میبایست طرف دعوا قرار گیرد نظریه مشورتی شماره ۷/۹۵/۱۹۳۵ مورخ ۱۳۹۵/۸/۱۲). بنابراین با این وصف در صورتی که حق زوجه ادا نشود، وی نیز میتواند درخواست فروش ملک مشاعی و دریافت حق السهم خود را تقدیم دادگاه نماید. ۱۹ اگر متقاضی خواسته مطالبه خسارات دادرسی یا خواسته دیگری مطرح نماید تکلیف دادگاه چیست؟ ب. ت. ب. اینکه در فرض درخواست صدور دستور فروش رسیدگی ترافعی وجود ندارد و تصمیم دادگاه یک تصمیم اداری است بنابراین هیچ خواسته ای قابل استماع نیست و اگر مطرح شود دادگاه درباره اصل درخواست در صورت وجود شرایط دستور فروش و درباره مازاد بر آن قرار عدم استماع دعوا صادر می نماید. دستور فروش قابل اعتراض نیست. اما قرار عدم استماع دعوا قابل تجدید نظر خواهی است. مضافاً اینکه در خصوص خواسته خسارات دادرسی رابطه سببیت نیز برقرار نیست.

موادِ قانونیِ مستند در این صفحه 1

موارد مرتبط 40

آرای مرتبط 3

نظریات مشورتی 16

نشست‌های قضایی 4

مواد مرتبط 1

  • استناد از این صفحه ماده 948 — قانون مدنی ماده 948 قانون مدنی در صورت امتناع ورثه از اداء قیمت اموال غیر منقول به زو

دکترین 16

فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمی‌شود.

نظرها و یادداشت‌ها

نظرها پس از بررسی نمایش داده می‌شوند.

Designed & Developed by Hamed Rostami, Eng. & Attorney — © All Rights Reserved حامد رستمی، مهندس و وکیل دادگستری حقوق، با نگاهِ هوش مصنوعی و الگوریتم اینستاگرام تلگرام لینکدین