Ailexa — هوش مصنوعی + قانون home صفحه اصلی (کلاسیک)
حوزهٔ جستجوی شما حدوداً در چه زمینه‌ای است:
در جست‌جوی چه هستید؟ بعد از انتخابِ آنچه می‌خواهید، در کادرِ جستجوی بالا موضوع را بنویسید و «بگرد» را بزنید. کانال تلگرام پادکست‌ها و تدریس‌هاصفحهٔ من

انطباق دقیق این متن با متن رسمی هنوز به‌طور ۱۰۰٪ کنترل نشده.

اعتراض ولی اشخاص کمتر از 18سال سن به رای خ. م.: در نشست قضایی که در تاریخ 1399/01/24 در استان فارس برگزار شد، موضوع بررسی اعتراض ولی اشخاص زیر 18 سال به آرای صادره در موارد کیفری مورد بحث قرار گرفت. پرسش اصلی این بود که اگر متهمی کمتر از 18 سال به نگهداری در کانون اصلاح و تربیت محکوم شود و خود به رای اعتراض نکند، آیا ولی او می‌تواند به این رای اعتراض کند و در این صورت تکلیف دادگاه چیست؟ نظر هیات عالی بر اساس نظریه اداره کل حقوقی قوه قضائیه به شماره 622/98/7 مورخ 98/11/20 تایید شد. طبق ماده 447 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392، حق تجدید نظرخواهی تنها یک بار و به انتخاب طرفین است و ولی یا سرپرست قانونی باید اقدام نوجوان را تایید کند. بنابراین، اگر نوجوان نسبت به رای تمکین کند، ولی نمی‌تواند به آن اعتراض کند و بالعکس. همچنین، نظر اتفاقی بیان می‌کند که اشخاص بین 15 تا 18 سال به بلوغ رسیده و حق اعتراض دارند، اما عدم اعتراض آنان به معنای از دست دادن حق خود برای برخورداری از مزایای قانونی است و اطلاع ولی صرفاً برای نظارت است و اقدام قانونی لازم نمی‌باشد. صورتجلسه نشست قضایی تاریخ برگزاری: 1399/01/24 برگزار شده توسط: استان فارس/ شهر ارسنجان موضوع اعتراض ولی اشخاص کمتر از 18سال سن به رای پرسش در صورتی که متهم کمتر از 18سال سن داشته باشد (موضوع اتهام ایشان در خصوص امور مالی و دخالت درآن نباشد) و محکوم به یک سال نگهداری در کانون اصلاح و تربیت شود و به رای صادره اعتراض نداشته باشد و ولی ایشان به رای صادره اعتراض کند تکلیف دادگاه در خصوص ارسال به مرجع تجدید نظر چیست؟ نظر هیئت عالی نظریه اداره کل حقوقی قوه قضائیه به شماره 622/98/7 مورخ 98/11/20 به شرح زیر مورد تائید اعضاء هیات عالی است: استعمال حرف «یا» در ماده 447 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 به این نحو که «درخواست تجدید نظر از آراء و تصمیمات دادگاه اطفال و نوجوان می‌تواند توسط نوجوان یا ولی یا سرپرست قانونی طفل یا نوجوان و یا وکیل آنان به عمل آید» موید آن است که اعلام نظر نسبت به آراء دادگاه اطفال و نوجوانان از سوی هر یک از طرفین اعم از تمکین یا تجدید نظر خواهی، صرفاً یک بار به عمل خواهد آمد. بنابراین « در خصوص موضوع واجد جنبه مالی با اخذ ملاک از تبصره ماده 70 قانون آیین دادرسی کیفری ولی یا سرپرست قانونی باید اقدام نوجوان اعم از اعتراض به رای یا تسلیم به آن را تنفیذ کند» چنانچه محکوم نوجوان نسبت به رای صادره اعلام تمکین نماید، تجدید نظر خواهی نسبت به رای از سوی ولی نوجوان فاقد وجاهت قانونی است. چنانچه ولی ابتدائاً نسبت به رای اعتراض کند یا تسلیم شود، تجدید نظر خواهی مجدد از سوی نوجوان فاقد وجاهت قانونی است، هم چنان که حق تجدید نظر خواهی مستقل برای محکوم بزرگسال و وکیل وی قابل تصور نمی‌باشد. نظر اتفاقی ب. ت. ب. اینکه اشخاص کمتر از 18سال و بیشتر از15سال محکوم به نگهداری در کانون اصلاح تربیت می‌شوند، مشخص می‌شود که فرض سوال مربوط به افراد بین 15 تا 18سال سن است که هم در ذکور و هم در اناث این افراد به بلوغ رسیده اند قانوگذار نیز این اشخاص را بالغ کمتر از 18 سال نام گذاری کرده و صرفا به دلیل برخی ملاحظات قانونی برخورد قانون (مجازات) در خصوص جرایمی که انجام می دهند در مقایسه با افراد بالغ بیشتر از 18سال سن فرق دارد، بنابراین حق اعتراض دارند و می‌توانند نسبت به دادنامه اعتراض نکنند و یا حق اعتراض خود را جهت برخورداری مزایای قانون ساقط نمایند و اطلاع به ولی ایشان صرفا نظارت اطلاعی آنها است و به منظور اقدام قانونی لازم نمی‌باشد.

موارد مرتبط 65

آرای مرتبط 5

نظریات مشورتی 29

نشست‌های قضایی 16

مواد مرتبط 2

مقرراتِ مرتبط 2

دکترین 11

فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمی‌شود.

نظرها و یادداشت‌ها

نظرها پس از بررسی نمایش داده می‌شوند.

Designed & Developed by Hamed Rostami, Eng. & Attorney — © All Rights Reserved حامد رستمی، مهندس و وکیل دادگستری حقوق، با نگاهِ هوش مصنوعی و الگوریتم اینستاگرام تلگرام لینکدین