Ailexa — هوش مصنوعی + قانون home صفحه اصلی (کلاسیک)
حوزهٔ جستجوی شما حدوداً در چه زمینه‌ای است:
در جست‌جوی چه هستید؟ بعد از انتخابِ آنچه می‌خواهید، در کادرِ جستجوی بالا موضوع را بنویسید و «بگرد» را بزنید. کانال تلگرام پادکست‌ها و تدریس‌هاصفحهٔ من

انطباق دقیق این متن با متن رسمی هنوز به‌طور ۱۰۰٪ کنترل نشده.

تقویم خواسته به قیمت واقعی خ. م.: در نشست قضایی که در تاریخ 1397/09/26 در رامهرمز برگزار شد، موضوع تقویم خواسته به قیمت واقعی مورد بررسی قرار گرفت. پرسش مطرح شده این بود که آیا قاضی باید تقویم خواسته مهریه را بر اساس نرخ شاخص انجام دهد یا اینکه تعیین آن به نرخ روز در زمان اجرا کافی است. هیات عالی بر اساس بند یک ماده 62 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی و ماده 6 آیین‌نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به <a class="artref" href="/ماده/ماده-1082-a_0815110236738">ماده 1082 قانون مدنی</a>، به این نتیجه رسید که ب. ت. ب. اینکه خواسته (مهریه) پول رایج است، نیازی به تقویم خواسته وجود ندارد و هزینه دادرسی باید بر اساس میزان مهریه مندرج در سند نکاحیه محاسبه شود. همچنین، نظر اکثریت بر این نکته تاکید کرد که در صورت خواسته وجه رایج، محاسبه باید در زمان اجرا انجام شود و نیازی به محاسبه در ابتدای امر نیست. در مقابل، نظر اقلیت استدلال کرد که قاضی باید در ابتدا مهریه را به نرخ روز محاسبه کند تا صلاحیت رسیدگی مشخص گردد. در نهایت، اجماع بر این است که در موارد مربوط به مهریه، محاسبه به نرخ روز در زمان اجرا انجام خواهد شد و نیازی به تعیین قیمت واقعی در ابتدای رسیدگی نیست. صورتجلسه نشست قضایی تاریخ برگزاری: 1397/09/26 برگزار شده توسط: استان خوزستان/ شهر رامهرمز موضوع تقویم خواسته به قیمت واقعی پرسش در صورتی که زوجه دادخواست مهریه را به میزان پنج میلیون تومان به نرخ روز مطرح و آن را م. ب. سه میلیون ریال نماید ب. ت. ب. اینکه تقویم باید واقعی باشد آیا ضرورت دارد که قاضی آن را در ابتداء بر اساس نرخ شاخص بررسی و سپس تقویم واقعی آن مشخص گردد یا خیر نیازی نیست و تعیین آن به نرخ روز در اجرا محاسبه خواهد شد.؟ نظر هیئت عالی ب. ت. ب. بند یک ماده 62 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی اگر خواسته (مهریه) پول رایج باشد برای آن همان مبلغ مورد مطالبه است بنابراین به تقویم خواهان ترتیب اثر داده نمی شود به علاوه در ماده 6 آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به <a class="artref" href="/ماده/ماده-1082-a_0815110236738">ماده 1082 قانون مدنی</a> مقرر شده که درخواست مطالبه مهریه زوجه (بدون تقویم خواسته یا تعیین و اعلام نرخ روز مهریه) هزینه دادرسی را به همان میزان مهریه ای که در سند نکاحیه ذکر شده پرداخت می کند و در صورت صدور حکم به نفع وی، زوج مسئول پرداخت هزینه دادرسی و مابه التفاوت آن خواهد بود. همچنین در ماده واحده استفساریه تبصره یاد شده آمده که ملاک محاسبه مهریه به نرخ روز، روز اجرای حکم است نه روز صدور حکم، بنا به مراتب مرقوم ملاک صلاحیت شورای حل اختلاف یا دادگاه بر اساس مبلغ مهرالمسمی م. ب.. نظر اکثریت ب. ت. ب. اینکه طبق تبصره یک ماده 9 قانون شورای حل اختلاف در صورتی که خواهان بخواهد تقویم نماید باید تقویم بر اساس قیمت واقعی باشد و این در صورتی است که خواسته خواهان عین معین باشد و خواهان بخواهد قیمتی غیر از قیمت واقعی آن معین نماید که لازم است که قیمت واقعی آن را در دادخواست خود قید کندو چون در فرض سوال (در خصوص مهریه) خواسته وی وجه رایج است لذا محاسبه آن به نرخ شاخص در زمان اجرا انجام خواهد شد و نیازی به محاسبه آن در ابتدای امر نیست و قاضی رسیدگی کننده تکلیفی در این خصوص ندارد. نظر اقلیت قاضی رسیدگی کننده باید در ابتدا آن را به نرخ روز محاسبه کند که این موجب تعیین تکلیف صلاحیت رسیدگی کننده شعبه مرجوع الیه نیز خواهد شد.

موادِ قانونیِ مستند در این صفحه 1

موارد مرتبط 52

آرای مرتبط 3

نظریات مشورتی 7

مواد مرتبط 2

دکترین 40

فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمی‌شود.

نظرها و یادداشت‌ها

نظرها پس از بررسی نمایش داده می‌شوند.

Designed & Developed by Hamed Rostami, Eng. & Attorney — © All Rights Reserved حامد رستمی، مهندس و وکیل دادگستری حقوق، با نگاهِ هوش مصنوعی و الگوریتم اینستاگرام تلگرام لینکدین