Ailexa — هوش مصنوعی + قانون home صفحه اصلی (کلاسیک)
حوزهٔ جستجوی شما حدوداً در چه زمینه‌ای است:
در جست‌جوی چه هستید؟ بعد از انتخابِ آنچه می‌خواهید، در کادرِ جستجوی بالا موضوع را بنویسید و «بگرد» را بزنید. کانال تلگرام پادکست‌ها و تدریس‌هاصفحهٔ من

انطباق دقیق این متن با متن رسمی هنوز به‌طور ۱۰۰٪ کنترل نشده.

تحقق بزه فروش مال غیر در مال مشاعی توسط شریک خ. م.: در نشست قضایی که در تاریخ 1398/10/05 در استان کردستان برگزار شد، موضوع بررسی بزه فروش مال غیر در اموال مشاعی توسط شریک مورد بحث قرار گرفت. پرسش اصلی این بود که آیا امکان تحقق بزه انتقال مال غیر در اموال مشاعی از سوی شریک وجود دارد یا خیر. هیات عالی بر این نظر است که اگر مالک مشاع به وضوح به مشاعی بودن مالکیت خود اشاره کند و تنها حصه خود را بفروشد، عمل وی مجاز است؛ اما در صورتی که مال مشاعی را به عنوان مال شخصی و بدون اشاره به سهم سایر شرکا بفروشد، بزه انتقال مال غیر محقق می‌شود. نظر اکثریت بر این است که هر شریک در مال مشاع به لحاظ قانونی دارای سهم است و رفتار مجرمانه هر شریک در فروش مال مشاع به عنوان بزه فروش مال غیر محسوب می‌شود، که این نظر مستند به رای وحدت رویه شماره 10 و ماده 277 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 است. از سوی دیگر، نظر اقلیت بر این نکته تاکید دارد که ب. ت. ب. <a class="artref" href="/ماده/ماده-1-a_0815110253456">ماده 1 قانون مجازات راجع به انتقال مال غیر</a> مصوب 1308، شریک در مال مشاع به تمامی اجزاء آن مالک است و بنابراین مشمول عنوان جزایی انتقال مال غیر نمی‌باشد. همچنین نظر ابرازی تصریح می‌کند که در صورتی که مال مشاع تقسیم شده و هر شریک حصه خود را بفروشد، عمل وی جرم نیست؛ اما اگر شریک اقدام به فروش سهم شریک دیگر کند، مشمول مقررات ماده 1 قانون مذکور خواهد بود. صورتجلسه نشست قضایی تاریخ برگزاری: 1398/10/05 برگزار شده توسط: استان کردستان/ شهر کامیاران موضوع تحقق بزه فروش مال غیر در مال مشاعی توسط شریک پرسش آیا تحقق بزه انتقال مال غیر در اموال مشاعی از سوی شریک مال مشاع قابل تصور م. ب. یا خیر؟ نظر هیات عالی چنانچه مالک مشاع با تصریح به مشاعی بودن مالکیت خود مبادرت به فروش حصه خود نماید، عمل مذکور مباح و جرم نیست معهذا چنانچه مال مشاعی را به عنوان مال خود و بدون تصریح به سهم مالکانه سایر صاحبان مشاعی به فروش رساند مرتکب بزه انتقال مال غیر گردیده است. نظر اکثریت ن. ب. ا. همه شرکا در جز به جز مال شریک می‌باشند و نمی‌توان آن را متعلق به یکی از شرکا دانست رفتار مجرمانه هریک از شرکا در مال مشاع جرم محسوب می‌گردد چرا که شخص شریک اقدام به فروش مال غیر نموده است رای وحدت رویه در خصوص تخریب اموال مشاعی به شماره 10 مورخ 1355/07/21 و ماده 277 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 در خصوص سرقت حدی در اموال مشاع را جرم دانسته است و نظریات مشورتی شماره 2652/7 مورخ 1370/07/10 نیز جملگی دلالت و مفید بر جرم بودن عمل مجرمانه شخص شریک در صورت فروش اموال مشاع م. ب. و عنوان جزایی فروش مال غیر بر وی صدق می‌نماید. نظر اقلیت <a class="artref" href="/ماده/ماده-1-a_0815110253456">ماده 1 قانون مجازات راجع به انتقال مال غیر</a> مصوب 1308 عنصر قانونی فروش مال غیر را انتقال مال ب. غ. دانسته است از طرفی ب. ت. ب. اینکه شخص، شریک در جزء جزء مال مشاع شریک م. ب. لذا بر تمامی اعضا مالکیت دارد و فعلا مشمول عنوان جزایی انتقال مال غیر نمی‌باشد و ب. ت. ب. اصل تفسیر مضیق قوانین جزایی رفتار شخص شریک در اموال مشاع با عنصر قانونی بزه جرم فروش مال غیر و هیچ‌یک از عناصر متشکله آن منطبق نیست. نظر ابرازی در بزه فروش مال غیر باید قائل به تفکیک شد در جایی که مال مشاع تقسیم شده باشد و حصه هر یک از طرفین مشخص شده باشد و اقدام به فروش سهم خودش کرده باشد رفتار وی جرم نمی‌باشد اما اگر شخص سهم شریک را فروخته باشد یا این که علاوه بر سهم خودش سهم شریک را فروخته باشد عمل مزبور مشمول مقررات ماده یک قانون مجازات راجع به انتقال مال غیر مصوب 1308 می‌گردد.

موادِ قانونیِ مستند در این صفحه 1

موارد مرتبط 55

آرای مرتبط 40

نظریات مشورتی 12

مواد مرتبط 2

دکترین 1

فقط پیوندهایی که متنشان در بانک است، با شاهد از خودِ متن — نه شباهتِ آماری. عنوانِ بدونِ متن ساخته نمی‌شود.

نظرها و یادداشت‌ها

نظرها پس از بررسی نمایش داده می‌شوند.

Designed & Developed by Hamed Rostami, Eng. & Attorney — © All Rights Reserved حامد رستمی، مهندس و وکیل دادگستری حقوق، با نگاهِ هوش مصنوعی و الگوریتم اینستاگرام تلگرام لینکدین